Objavljeno: 3 kol, 2021
Žena za sva vremena – Zdenka Kovačiček predstavlja novi album na Baroneu!

Prva dama hrvatske jazz scene – Zdenka Kovačiček – 12. kolovoza stiže na Tvrđavu Barone, u pratnji svog Greenhouse Blues Banda!

Početkom ove godine objavila je svoj novi studijski album Konstatacija jedne mačke snimljen u suradnji s Bendom, stoga će šibenska publika imati priliku uživo čuti najnovije uratke ove glazbene dive. Osim promocije novog albuma, Šibenčane i njihove goste Kovačiček će počastiti izvedbom bezvremenskih jazz standarda kao te uspješnica koje su obilježile njenu 60 godina dugu karijeru ovjenčanu Porinom za životno djelo koji joj je uručen u lipnju ove godine.

JAZZ DIVA

Zahvaljujući ponajprije svom jedinstvenom vokalu i smislu za jazz interpretaciju, osjećaju za improvizaciju i velikom broju ostvarenih nastupa na stranim pozornicama i jazz festivalima širom Europe, ova je dama stekla zapažen međunarodni ugled, usto što je i jedno od najznačajnijih imena na domaćoj sceni. Njezini stilski afiniteti i pristup interpretaciji jazza zasnovani su na tradiciji američkog jazz vokala, swingu i sklonosti prema jazz standardima, stoga ne čudi činjenica da je bila nominirana za nagradu Hrvatskog glumišta za glavna uloga u mjuziklu Ella i Marilyn u kojem je tumačila ulogu Elle Fitzgerald. Songovi iz mjuzikla kasnije su objavljeni na dvostrukom albumu, na zadovoljstvo svih obožavatelja.

Da je Kovačiček u Šibeniku rado viđena gošća potvrđuju i nastupi na OFF Jazz & Blues Festivalu te u sklopu programa Adventure 2019. godine. Nema sumnje da će šibenskoj publici i koncert na tvrđavi ostati u dugom sjećanju.

ULAZNICE U PRODAJI OD DANAS

Ulaznice u pretprodaji su od srijede, 21. srpnja u podne, ekskluzivno za korisnike Mastercard® i Maestro® kartica, online putem sustava Eventim. Oni najbrži ostvaruju i popust od 15% na ograničeni kontigent ulaznica.

U regularnu prodaju ulaznice kreću od petka 23. srpnja u podne u sustavu Eventim (online i na fizičkim prodajnim mjestima) te u City Pointu gdje članovi Kluba prijatelja ostvaruju 10% popusta pri kupnji ulaznica. Redovna cijena ulaznica je 100 kuna.

Organizator koncerta Tvrđava kulture Šibenik ističe kako će se događanje održavati u skladu sa svim preporukama Nacionalnog stožera i uz pridržavanje epidemioloških mjera.

NEW FACES 2024. – Poziv mladim glazbenim profesionalcima

NEW FACES 2024. – Poziv mladim glazbenim profesionalcima

Inicijativa New Faces objavila je svoj poziv mladim glazbenim profesionalcima (do 30 godina) za 2024. godinu. Ovogodišnja misija je otkriti i podržati deset mladih talentiranih glazbenih profesionalaca iz regije te ih tako osnažiti da svoje glazbene snove pretvore u...

Javi nam se!