Objavljeno: 30 svi, 2022
Završio spektakularni vikend u Šibeniku – Polumaraton 4 Tvrđave!

Sportsko-glazbeno vikend događanje u Šibeniku o kojem se dugo pričalo i koje se dugo čekalo, završilo je danas popodne. Više od 600 trkača iz cijelog svijeta, vrhunske glazbene zvijezde i poznata lica, proveli su vikend na Polumaratonu 4 Tvrđave.

Nakon Gibonnijevog koncerta na prepunoj tvrđavi sv. Mihovila u petak navečer, vikend koncerata i utrka nastavio se u subotu ujutro dječjim utrkama, a večer je obilježila slavna Pivska miljaDino Jurina ponosni je pobjednik ove trkaće rute.

Nakon Pivske milje, na Trgu Pavla Šubića na prepunoj šibenskoj rivi, publici je dva sata svirao jedan od naših najboljih bendova – TBF. TBF-ovci su počastili sve prisutne svojim najvećim hitova, tako da je šibenska riva subotu večer provela plešući i uživajući.

Polumaraton 4 Tvrđave, koji se ove godine održavao po prvi put, specifičan je po stazi koja je obuhvaćala sve četiri prekrasne šibenske tvrđave. Start utrke bio je na šibenskoj rivi jutros u 09 sati, a prva tri mjesta (žene) pripala su sljedećim trkačicama: Cavaline Nahimana, Fridah Muthoni Gachiengo i Mariji Vrajić iz atletskog kluba Maksimir. Prva tri mjesta u muškoj utrci pripala su sljedećim trkačima: Paul Tongik, Peter Mwaniki Njeru i Marko Rak. Marko Rak je Šibenčanin, tako da smo ipak saznali tko je – najbrži Šibenčanin!

U 09:10 startala je i utrka na 5km, a prva tri mjesta zauzeli su: Dora Mlinarić (AK Fit), Radmila Maksimović (AK Šibenik) i Anđela Talić (APK Zrinjski). U muškoj utrci, poredak je sljedeći: Sanel Kasić (AK Bihać), Matija Tuđan i Saudi Nuhanović.

Osim trkača iz cijelog svijeta i vrhunskih glazbenika, na vikend u svoj Šibenik stigle su i dvije poznate Šibenčanke – Antonija Blaće i Ana Radišić. Televizijska lica ovaj su put preskočila utrku, uz obećanje da iduće godine obavezno sudjeluju!

U projektu su sudjelovali Grad Šibenik, Tvrđave Šibenik te Turistička zajednica Grada Šibenika.

Sve informacije o utrci pronađite na našim službenim stranicama: www.4tvrdjave.hr Facebook Instagram i vidimo se dogodine na najboljem i najvažnijem sportsko-glazbenom događaju!

Foto: Valerio Baranović

Javi nam se!
%d blogeri kao ovaj: