Objavljeno: 6 svi, 2022
Zanimljiva suradnja Pavela! Aljoša Šerić: “Što sam stariji to više slušam glazbu koja mi je obilježila djetinjstvo”

Nakon iznimno uspješnog albuma ‘Ennui’, zagrebačka grupa Pavel najavljuje novi, sedmi studijski album koji otvaraju neočekivanom, zanimljivom suradnjom s članovima benda čija je glazba, kaže nam Aljoša, obilježila njegovo djetinjstvo i odrastanje. Novi singl ‘Dani koji sjaje’ grupa Pavel snimila je s nekadašnjim članovima grupe Novi Fosili – Sanjom Doležal, Marinkom Colnagom i Vladimirom Kočišem Zecom.

“Što sam stariji to više slušam glazbu koja mi je obilježila djetinjstvo, a ova pjesma je inspirirana prekrasnim albumima Novih Fosila iz sedamdesetih i osamdesetih godina. Nevjerojatan je privilegij surađivati s ljudima koji su uljepšali moje odrastanje i još sam uvijek u čudu da su pristali sudjelovati u snimanju. Hvala im neizmjerno.” – poručio je Aljoša o novoj pjesmi koja svojom energijom, a i samim nazivom, najavljuje vedrije i toplije dane ‘koji sjaje’, a Tonka nam je o pjesmi i samoj suradnji rekla:

Foto | promo

‘’Zahvalna na prilici da surađujemo  s divnima Sanjom, Zecom i Marinkom,  od njih se puno toga da naučiti, sve ono o čemu pjevao u pjesmi oni zaista i potvrđuju,  svojom pozitivom  i zaraznom energijom. Nadam se da će se to prenijeti i na slušatelje.  Malo prkosa životu.’’

Autorski potpis i ovog puta pripada Aljoši Šeriću, uz producenta Jeru Šešelju koji je ovog puta uz Aljošu koautor glazbe i aranžmana, dok je Dalibor Grubačević raspisao aranžman gudača. Na pjesmi su uz Sanju, Marinka i Zeca prateće vokale pjevali Nataša Mirković i Vladimir Pavelić Bubi, članovi zadnje postave Novih Fosila, uz još Dariju Hodnik i Dragana Brnasa. Video ekranizaciju pjesme, koja bez sumnje u nama izaziva osjećaj nostalgije za nekim minulim vremenima, u priču je upakirao Radislav Jovanov Gonzo.

Foto | promo

‘’Iznenadio nas je, ali jako razveselio poziv na suradnji s Tonkom, Aljošom i dečkima. Kad smo čuli pjesmu, odmah smo rekli – to je kao stvoreno za nas! Pjesma je moderna, a opet lagano retro. Pravi primjer pop glazbe kakvu mi izvodimo godinama. Snimanje u studiju proteklo je veselo i uz puno smijeha, a tako je bilo i na snimanju spota. Vratili smo se na trenutak u kraj sedamdesetih i drage mi osamdesete. Nadam se da će se ova pjesma svidjeti publici, kao što je i nas očarala.’’ – govori Sanja Doležal.

Novim singlom ‘Dani koji sjaje’, osim što najavljuju novi album, Pavel podsjeća i na najavljeni koncert na Ljetnoj pozornici Tuškanac 29.6., za koji su ulaznice već u prodaji putem sustava Eventim i na prodajnim mjestima Eventima! Zelena oaza usred grada bit će savršena kulisa za bezvremenske hitove Pavela koji će nam donijeti presjek iz svih faza benda s dosad objavljenih šest studijskih izdanja, ali i premijerno uživo izvođenje upravo objavljene pjesme!

Raspored vožnji brodova prema Jadriji i Martinskoj

Raspored vožnji brodova prema Jadriji i Martinskoj

I ovog ljeta Šibenčani i njihovi gosti će do Martinske i Jadrije moći stići brodovima gradske brodske linije. Do omiljenih gradskih kupališta putnike će prevoziti brodovi Avalon i Plima od 15. lipnja do 15. rujna, a utvrđen je i vozni red za ljetnu sezonu 2024. Upravo...

Jala Brat pozvao fanove iz Dalmacije u Šibenik!

Jala Brat pozvao fanove iz Dalmacije u Šibenik!

Manje je od mjesec i pol dana do početka glazbenog spektakla na Šubićevcu u Šibeniku. Glazbeno događanje kakvo nemamo često priliku slušati u gradu, samo što nije počelo. „Ekipa, veliki pozdrav od Jale, gledamo se 20.7. u Šibeniku! Ljubi vas brat. Vodim vam i Coru“,...

Javi nam se!