Objavljeno: 10 lis, 2022
Zahuktao se jesenski program u Kući umjetnosti Arsen: Evo što nas čeka ovog tjedna

U tjednu pred nama plesna predstava, prve projekcije jesenskog programa art kina, koncert Bože Vreće i Edina Karamazova

 

Ovotjedni program u Kući umjetnosti Arsen započinje već danas! od 20 sati na scenu Arsena Petra Hrašćanec i Saša Božić na scenu Arsena donose novi autorski projekt, plesnu predstavu Horizont. Predstava istražuje mitove i obrede povezane s pustinjom, pojavama i odnosima koji isparavaju, propadaju i nestaju, a kroz plesne pokrete donosi i neodoljivu priču o ljudskim vezama i prijateljstvu.

POČETAK PROGRAMA ART KINA ARSEN

Nova sezona u Art kinu Arsen počinje u srijedu12. listopada u 18 sati uz novi film redateljskog osebenjaka i majstora crnih komedija, austrijskog filmaša Ulricha Seidla. Rimini je ljetos premijerno prikazan u sklopu filmskog programa Tvrđave Barone, a prati Richija Brava, ocvalu pop zvijezdu koja u talijanskom turističkom gradiću zarađuje nastupajući kao lounge pjevač dok u slobodno vrijeme svoje prihode dopunjuje pružanjem seksualnih usluga sredovječnim obožavateljicama. No iznenada se u njegovom životu pojavi njegova odrasla kći što mu preokrene život.

Filmska srijeda nastavit će se od 20:30 sati novom komedijom redatelja Gorana Dukića, filmom Nosila je rubac črleniU ovoj romantičnoj komediji s puno pjevanja, smještenoj u pitomom Hrvatskom zagorju ratnih devedesetih, pojavljuju se sveznajući Isus Krist, prefrigana kuma Anka, događa se svadba, prošćenje, pojavljuju se dezerteri, sir i vrhnje, ali i Majka Božja. U glavnoj ulozi nastupa sjajna Nataša Dorčić uz potporu brbrljave prasice Bebe, a rasplamsalu zagorsku atmosferu potpiruje i glazba grupe Cinkuši. Ovaj simpatični film je ljetos na Pulskom filmskom festivalu osvojio Zlatna vrata Pule i Zlatnu arenu za najboljeg glumca (Ljubo Zečević).

Subota (15. listopada) na veliko platno Arsena donosi dvije dokumentarne premijere. Film o životu i karijeri pokojne glazbene ikone Davida Bowieja Moonage Daydream koji osvjetljava život i genijalnost jednog od najplodnijih i najutjecajnijih umjetnika našeg vremena gledamo od 20 sati, dok je dobitnik Srca Sarajeva za najbolji dokumentarni film, Muzej revolucije Srđana Keče na rasporedu od 18 sati i prikazuje današnje stanje neuspjelog projekta muzeja revolucije koji je trebao biti izgrađen 60-tih godina u Beogradu u čast socijalističkoj Jugoslaviji.

KONCERTNO PREDSTAVLJANJE NOVOG ALBUMA

Za sam početak vikenda, u petak 14. listopada u Arsenu će Božo Vrećo i Edin Karamazov, dva vrhunska umjetnika svjetskog glasa, predstaviti album Lachrimae, njihovu prvu suradnju koja donosi jedanaest sjajnih interpretacija i nova čitanja kultnih pjesama i sevdalinki. Posljednjih 20 ulaznica je u pušteno u prodaju nakon velikog interesa, stoga osigurajte svoje mjesto na vrijeme!

VIKEND S BUBAMARCIMA

Nakon uspješne uvertire u jesenski program za najmlađe uz Bubamarac uči i buči koji se održao prošle subote u Arsenu, ovog vikenda Arsenov Bubamarac nastavlja po dobro poznatom rasporedu – subotom i nedjeljom od 11 sati.
U subotu 15. listopada gostuje Kuća smija Split sa simpatičnom predstavom o važnosti očuvanja okoliša – Eko Zeko, a u nedjelju 16. listopada na jutarnjoj matineji gledamo Ljeto kada sam naučila letjeti koji prati dvanaestogodišnju Sofiju na ljetovanju koje mora provesti u trošnoj obiteljskoj kući na Hvaru, sa svojom pomalo napornom bakom Marijom i luckastom tetom Luce iako mašta o kampiranju s ekipom i svojem prvom poljupcu. Kako će se odviti njezina avantura može pogledati cijela obitelj s obzirom da se radi o toploj priči o odrastanju.

Svi detalji programa i ulaznice dostupni su na kucaarsen.hr, a iz Kuće umjetnosti Arsen podsjećaju da članovi Kluba prijatelja na prodajnim mjestima (blagajni Arsena i U City Pointu) ostvaruju popuste pri kupnji ulaznica.

Javi nam se!
%d blogeri kao ovaj: