Objavljeno: 2 tra, 2024
Vrhunski povratak Crtaone za produženi vikend u Šibeniku

Prošlog vikenda u Šibeniku je održana svojevrsni povratak u prošlost. Točnije u petak i subotu ili 29. i 30. ožujka u dvorištu šibenske Gimnazije održano je prvo izdanje Crtaona festa.

Festival je održan i zamišljen kao ponovno okupljanje raznih generacija i bendova koji su bili akteri legendarne kultne Crtaone. Prvi dan festival otvorili su izvrsni mladi bendovi RetroVizija i Aracataca.

Mladi bendovi uz siguran i profesionalan nastup, prezentirajući svoje autorske radove pokazali su da šibenska scena razvija u fantastičnom pravcu. Na mlade bendove publika je sjajno reagirala i spremno dočekala nastavak večeri i dvosatni Đelin program. Đele je sa svojim triom u preko dva sata koncerta odsvirao u cijelosti legendarni album „Ravno do dna“ i dobro zapalio solidno ispunjeno dvorište Gimnazije.

Drugi dan festivala otvorilo je mladi bend Freston koji je također pokazao čvrstoću i kvalitetu u svojoj izvedbi kao i njihovi kolege prijašnjeg dana. Po njihovom nastupu na binu su izašli prekaljeni šibenski pukeri Stratus i svojim 40 minutnim žestokim nastupom dobro prodrmali šibensku publiku.

Dvorište Gimnazije se već potpuno napunilo kada su sa svojim programom započeli svima poznati D Diplinzi. Dalo se primijetiti da su njihove pjesme sa albuma „Odakle ti obraz“ i „NE bud lud“ ostale zapamćene kod šibenske publike, jer je većinu pjesama publika u glas pjevala sa frontmenom Branimirom Lambašom. Posebna euforija nastala je kad su im se pridružili i stari članovi Ivan Burić i Jurica Čular na pjesmi „Djeca sa zapadnog dijela grada“. Tokom nastupa D Diplinga upljena je i baklja, što najbolje opisuje euforiju u publici.

Nakon Diplinga na binu izlazi za ovu priliku nakon 12 godina ponovno okupljeni BeetanTone. Svojim jednosatnim nastupom rasplesali su publiku starim hitovima„Pitam se“ , „Stiže promjena“ , „Bolji život“ i mnogim drugima. Brojni su komentari da je bend svirao uvježbano kao da nikada nisu ni prestali. Po završetku regularnog programa rasplesana publika bend je je pozvala i na bis.

Kako su komentari mnogobrojne publike bili jako pozitivni, a festival je prošao bez i najmanjeg incidenta, i mirisao na onaj šibenski duh iz starih vremena, organizatori festivala Zvonko Ćoso i Filip Plavčić mogli su samo objaviti i logičan odgovor, da slijedi i nastavak priče, te da se vidimo dogodine u istom terminu na Crtaona festu 2025!

Medijski pokrovitelji fesivala bili su ŠibenikIn i Radio Šibenik , a sponzori: Šibenska pivovara, Sold Out digitalni tisak&dizajn,Šibenska Vinarija Vinoplod D.D. Lider ing d.o.o. i Majc event solutions D.o.o., NP Krka, TZ Grada Šibenika i TZ Šibensko-kninske županije.

Javi nam se!
%d blogeri kao ovaj: