Objavljeno: 25 sij, 2020
Vojko V i Let 3 dolaze na deseto izdanje Kulturaljke u Šibenik

Godina tek što je počela, a Šibenčani već imaju super vijesti za veseliti se bar što se tiče kulturno-glazbenog programa. Danas je ovaj depresivni siječanj postao malo bolji nakon što je Kulturaljka najavila dio programa kojeg sprema za svoj veliki jubilej koji će se održati kroz ožujak i travanj na više lokacija u Šibeniku. Krenulo se od kraja, pa je tako prvo najavljeno tradicionalno koncertno finale, koje je na rasporedu 11. 4. i to na novoj koncertnoj lokaciji, a glavna imena su Vojko V i Let 3!

„Povodom jubileja i desetog izdanja našeg prvog projekta – Kulturaljke, ove godine za koncertno finale odlučili smo se za najpoznatije hrvatske izvođače u svojim žanrovima. Vojko V i Let 3 trenutno su u samom vrhu hrvatske glazbene scene, a uz njih nastupit će i još neka kul imena koja za sada nećemo otkrivati. Sve info o tome doznat će te u narednim tjednima, kao i program prvog, „kulturnog“ dijela“, poručuju organizatori iz PARK-a.

Let 3 je na sceni više od 30 godina, a njihov perfektni izvođački nivo te dramaturška i stilska dorađenost koncerata čini unikatni spoj ne samo u regiji već i šire. U bogatoj stvaralačkoj karijeri snimili su deset studijskih albuma, a na Kulturaljci će uživo svirati svoj trenutno aktualni materijal “Angela Merkel sere”, kao i ostale hitove iz presjeka diskografije. Krajem siječnja javnosti je predstavljena obrada mitske pjesme “Sam u vodi” s kultnog prvog albuma benda koju su otpjevali s legendarnom Terezom Kesovijom i tako najavili nadolazeći novi album. Riječani u Šibeniku nisu nastupali punih pet godina, a zadnji put su bili 2015. na petom izdanju Regius Festivala.

11. siječnja 2018. godine hrvatska scena je u potpunosti prodrmana instantnim hitom „Zovi čovika“ Andrije Vujevića aka Vojka V koji danas broji više od 4 i pol milijuna pregleda. Ovaj bombastični najavni singl njegovog solo albuma raskrčio je put za ono što je uslijedilo. Veličina njegovog uspjeha ne mjeri se samo rasprodanim koncertima po cijeloj regiji, nastupima po najvećim festivalima, Porinima (najbolji album godine, najbolji klupski album i najbolji video broj) već i po tome što su fraze njegovih pjesama ušle u svakodnevni govor Hrvata. Od tada možemo čuti i staro i mlado (uključujući i političare) kako citiraju „Kako to“ i „Ne može“ od kojih je ovaj potonji njegov najuspješniji singl do sad s 5.4 milijuna pregleda. U Šibeniku će izvesti i novu pjesmu „Moja lipa“ koju je izbacio krajem prošle godine, a tko zna što još sprema do Kulturaljke.

Koncertni program Kulturaljke do danas odvijao se na četiri različite lokacije u Šibeniku koje su za tu potrebu bile prenamijenjene iz derutnih prostora u koncertne dvorane (bivši hotel Krka, bivša tvornica TEF, bivša vojarna Bribirskih knezova, šibenski Importanne). Detalji o novom prostoru bit će objavljeni uskoro.

Prodaja ulaznica kreće od danas preko Entrio online sustava i prodajnih mjesta u cijeloj HR. Cijene su podijeljene u tri kategorije – Ranograbilice (od 24. 1. do 11. 2.) po 60 kuna, pretprodaja (od 11. 2. do 11. 4.) po 80 kuna, te na dan koncerta po 100 kuna.

Projekt Kulturaljka realizira se kroz šibensku PARK organizaciju, dugogodišnjeg aktera na lokalnoj kulturnoj sceni, koja je tijekom desetljeća aktivnog rada u Šibeniku ugostila preko 130 izvođača iz Hrvatske, Europe i svijeta te pokrenula prepoznatljive glazbene brendove Regius Festival, Membrain Festival te serijal rock koncerata na otoku Murteru – Više Rock ‘n Rolla na Obali Mora.

NEW FACES 2024. – Poziv mladim glazbenim profesionalcima

NEW FACES 2024. – Poziv mladim glazbenim profesionalcima

Inicijativa New Faces objavila je svoj poziv mladim glazbenim profesionalcima (do 30 godina) za 2024. godinu. Ovogodišnja misija je otkriti i podržati deset mladih talentiranih glazbenih profesionalaca iz regije te ih tako osnažiti da svoje glazbene snove pretvore u...

Javi nam se!