Objavljeno: 19 lip, 2022
VIDEO Nevjerojatna Lorde u Šibeniku oduševila na prvom od dva koncerta

Novozelandska glazbenica Lorde sinoć je održala prvi od dva koncerta na šibenskoj tvrđavi sv. Mihovila, gdje je stigla u sklopu velike svjetske turneje “Solar Power”, za kojeg možemo slobodno reći da je jedan od najboljih koncerata otkad je najljepše pozornice na Jadranu.

Foto: Radio Šibenik

Oba šibenska koncerta objavljena su u lipnju 2021.

Prvi se rasprodao u roku od 3 SEKUNDE (ne minute, SEKUNDE). Drugi se rasprodao u nekoliko minuta. Sve skupa je svojevrstan rekord ovih prostora. Ipak, nakon produkcijskog mjerenja prostora u prodaju je puštena posljednja količina ulaznica koje su dostupna putem EVENTIMA.

Lorde je za početak izjavila: “Više od dvije godine čekala sam ovaj koncert. Kad smo pokretali turneju tražila sam da obavezno prođe kroz dvije države iz kojih je moja obitelj – Hrvatsku i Irsku“.

Fantastična prva večer pred prepunom tvrđavom sv. Mihovila.

Oko 1.200 fanova od kojih je pola iz Hrvatske, a pola fanovi iz 41 zemlje svijeta među kojima su prednjačile SAD, Velika Britanija i Slovenija. Ali ulaznice su se prodavale i u Brazilu, Meksiku, Filipinima, Kuvajtu, Kanadi, Australiji, Skandinaviji, Portugalu, Izraelu, cijeloj Europi i naravno u ovoj regiji. Fanovi su se pred tvrđavom počeli skupljati već od ranog jutra, a do otvaranja vrata ispred ih je čekalo oko 400-tinjak. Prvi je ujutro stigao fan Justin iz Texasa.

Na koncertu su joj prisustvovali roditelji Sonja i Vic. Obitelj s majčine strane vuče korjene iz Dalmacije.

Koncert je u jednom trenu, na opće oduševljenje bio prekinut vatrometom ispaljenim za početak 62. međunarodnog dječjeg festivala. Lorde je vatromet prokomentirala “This is so special“.

Kao predrupa nastupio je kantautor Marlon Williams

Lorde koncert trajao je skoro dva sata. Set lista je podjeljena u tri “čina” plus bis tijekom kojih je izvela više od 20 pjesama sa sva tri studijska albuma – “Pure Heroine”, “Melodrama” i prošlogodišnjeg “Solar Power”.

Drugi koncert na rasporedu je u nedjelju navečer. Predizvođač Marlon Williams kreće u 21:00, a Lorde u 22:00.

Javi nam se!
%d blogeri kao ovaj: