Objavljeno: 19 ruj, 2021
“Urban&4 – Lipanj, srpanj, kolovoz” Album u prodaji, prve recenzije su odlične

“Pomirio je artizam i pop-komercijalu i snimio svoj najdojmljiviji album u 21. stoljeću”, piše Aleksandar Dragaš za Jutarnji list u recenziji novog albuma Urban&4, “Lipanj, srpanj, kolovoz”. Dvije su to strane Damira Urbana, s njegovom Četvorkom i solo. “Devet pjesama na prvom i osam pjesama na drugom komadu intimnih priča kantautora kronologizira introspektivno putovanje čiju ćete ljepotu dohvatiti tek na drugo, treće, peto slušanje”, uz ocjenu 9/10 piše Anđelko Jurkas za DOP magazin.

“‘Lipanj, srpan,j kolovoz’ je osebujno putovanje kroz pejzaž raspoloženja koja titraju u ritmovima nade, ali i povremenog straha. /…/ Damir Urban i njegova Četvorka s novim albumom progovaraju o igri svjetla i sjene ljudskog karaktera, o odnosu dobrote i zloće, ljubavi i straha te ropstva i slobode”, piše Mislav Miličević za Muzika.hr, a Ivan Dukić za Soundguardian dodaje: “Mogli bismo zaključiti da je novo Urbanovo izdanje vjerojatno najbolje što je napravio u posljednjih nekoliko desetljeća.”

Dvostruki album otvara aktualni singl “Sama”, pjesma za koju je Urban rekao kako govori sama za sebe, kao što to čini i cijeli album – od Porinom nagrađene “Iskre”, “Pseće oluje”, “Diva”, “Kuće sjećanja” i “Nitko osim nas” pa do pjesama koje vam se tek otkrivaju: “Kavez nije dom”, “Duža riječ” ili “Biram ptice”. “Lipanj, srpanj, kolovoz” nanovo će vam otkriti mjesta za koja mislite da su potrošena, jasnije ćete čuti, srčanije doživjeti – potrebno je samo iskreno slušati jer ovaj album je “duža riječ za nas”.

“Malo tko u nas tako krasno i strasno piše i pjeva o ljubavi i sreći, ali i o samoći i gubitništvu, kao što to čini Urban”, još je jedan citat iz Dragaševog osvrta. Upravo je iz ovog razloga, da vam Urbanova poezija bude i bliža,  napravljena web stranica lipanjsrpanjkolovoz.com na kojoj ćete pronaći tekstove pjesama – “Sve dok pjesma nudi krila moj je korak poput diva.”

Cijenjeni ilustrator i slikar Tomislav Torjanac potpisuje likovno oblikovanje albuma, a inspiraciju je pronašao u životu i djelu Yvesa Marieja Laméa (1895.–1936.), francuskog pjesnika i slikara čije dvije fotografije iz pariškog istražnog zatvora, kao i detalj jedne njegove slike, krase album.

“Urban&4 – Lipanj, srpanj, kolovoz” slušajte na svim streaming platformama, naručite putem webshopa Croatia Recordsa i pronađite u svim prodavaonicama Croatia Recordsa te bolje opremljenim CD shopovima po cijeni od 99 kuna.

Javi nam se!
%d blogeri kao ovaj: