Objavljeno: 2 tra, 2020
Upute za dobivanje e-propusnica Stožera civilne zaštite Grada Šibenika

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske u srijedu 01. travnja donio je Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

U skladu s ovom Odlukom, prilikom ulaska i izlaska s područja prebivališta ili stalnog boravka u Republici Hrvatskoj moraju se poštovati sljedeće mjere:

  • socijalnog distanciranja
  • ne zadržavanja na javnim prostorima
  • posjedovati valjanu propusnicu izdanu kroz sustav e-Propusnice.

Propusnice za ulazak i izlazak iz područja prebivališta ili stalnog boravišta izdaju putem sustava e-Propusnice odgovorne osobe u pravnoj osobi, izabrani liječnik obiteljske medicine i nadležni stožer civilne zaštite na rok od 1 do 14 dana, ovisno o razlogu zbog kojeg se propusnice izdaju.

Jedan od navedenih razloga je kada osoba iz vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština mora napustiti svoje mjesto prebivališta ili stalnog boravka. U tom slučaju, i samo u tom slučaju, građanima grada Šibenika, odnosno osobama koje imaju prijavljeno prebivalište ili stalni boravak na administrativnom području grada Šibenika, propusnice izdaje Stožer civilne zaštite Grada Šibenika.

Osobe s prebivalištem ili stalnim boravkom u Šibeniku, zbog napuštanja područja grada Šibenika iz vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština, izdavanje e-propusnice trebaju zatražiti preko sustava e-Propusnice. 

U iznimnim i opravdanim situacijama se može obrazac zahtjeva preuzeti na internetskoj stranici grada Šibenika, popuniti, te elektroničkim putem uputiti na adresu elektroničke pošte: civilnazastita@sibenik.hr .

e-Propusnice će se izdavati u roku od 48 sati po zaprimljenom zahtjevu povratno na e-mail koji je naznačen u sustavu e-Građani. U razdoblju od 02.04. do 08.04.2020. (prvi dani uvođenja e-propusnice) se očekuje veliki broj zahtjeva, a samim time može doći do preopterećenja sustava, pa molimo građane za strpljenje.

VAŽNO: Sve do sada izdane papirnate propusnice vrijede zaključno s 05.04.2020. bez obzira na datum koji na njima piše. Od 06.04.2020. potrebno je imati isključivo e-propusnicu.

Dodatne informacije o ovoj temi građani Šibenika mogu dobiti od ponedjeljka do petka u vremenu od 8 do 16 sati te subotom i nedjeljom od 9 do 13 sati na broj telefona: 022-310-855. Za ostala pitanja iz domene civilne zaštite, nevezana za propusnice, mogu se dobiti na 091-3553-008 Ante Glavurtić.

Javi nam se!