Umjetnik čiji je zadnji film uzbudio i komisiju Oscara, ove nedjelje pleše Sporky Disco

Written by on 03/04/2021

Multimedijalni umjetnik Dalibor Barić, čiji je eksperimentalni animirani film ‘Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa’ posljednjih mjeseci glavna vijest na hrvatskoj kulturnoj sceni, obradio je i u svom stilu montirao video intervju koji je s njim za emitiranje ove nedjelje u video magazinu ‘Sporky Disco’ napravila novinarka Tena Šarčević.

Ta jedinstvena artistička minijatura autora čiji posljednji film hvale kritičari diljem svijeta emitirat će se u nedjelju u 21 sat kao Facebook i YouTube premijera u produkciji šibenske organizacije RatCat, u terminu njihova sve popularnijeg video magazina klupske i pop kulture Sporky Disco. Istovremeno, Barićev ‘special’ prikazivat će se i na desetak drugih Facebook stranica partnerskih organizacija i medija koji podupiru šibensku alternativnu kulturnu scenu.

Dalibor Barić rodom je iz šibenskog kraja, iz Pirovca, a zadnja dva desetljeća živi i radi u Zagrebu. Iznimno je plodan autor iza kojeg je bezbroj projekata, eksperimentalnih, animiranih, kratkometražnih i drugih filmova, video spotova, marketinških kampanja, stripova, crteža, kolaža i multimedije svake vrste. Veliki je ljubitelj glazbe koju i sam producira pa je na ‘Slučajnoj raskoši prozirnog vodenog rebusa’ osim režije, snimanja, montaže i svega ostalog potrebnog da se napravi film – u cijelosti potpisao i svu glazbu.

Kako je klinac iz malog dalmatinskog mista, koji je u osnovnoj školi crtao stripove, a u pubertetu svirao u post punk bendu postao internacionalno poznato ime koje hvale veliki mediji poput Varietya dok mu film konkurira za Oscara, hrvatski gledatelji doznat će iz prve ruke u nedjelju.

Sporky Disco, inače, emitira se od početka godine svake nedjelje kao 15-25 minutni show namijenjen publici na društvenim mrežama. S naglaskom na klupsku i pop kulturu, kroz svoje vijesti, intervjue i reportaže, sadržajem pokriva široki spektar tema iz oblasti glazbe, filma, književnosti itd. Show njeguje satiru i karikaturu koja je gotovo iščezla iz medija, a Sporky Disco je vraća u nekom ‘svom’, digitalnom obliku, kroz video kolaž, gifove i animacije.


Radio Šibenik – LIVE

Current track

Title

Artist