Objavljeno: 2 svi, 2020
U našoj županiji ipak jedan novooboljeli

Danas je u našoj županiji zabilježen jedan slučaj zaraze koronavirusom. Rezultat testiranja za oboljelog sa šibenskog područja stigao je u 13 sati, pa nije ušao u redovno izvješće županijskog Stožera. Broj oboljelih je 90, a oporavljenih je 49.

Od ukupnog broja oporavljenih, 20 je s područja Općine Murter-Kornati, 5 s područja Grada Vodica, 7 s područja Grada Drniša, 6 s područja Grada Knina, 7 s područja Grada Šibenika, 3 s područja Općine Tisno i jedna osoba s područja Grada Skradina.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirana su 3 pacijenta, ni jedan pacijent nije na respiratoru. Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 84 osobe, od čega je 45 kontakt s oboljelim od COVID-19. Do danas je u Šibensko-kninskoj županiji uzeto 1439 uzoraka.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske zaprimljena je 1 dojava o kršenju mjere samoizolacije, a provjerom je utvrđeno da je izrečena mjera kršena.

Zahvaljujući savjesnosti naših građana, treći dan za redom nemamo novooboljelih, a broj oporavljenih raste. I dalje apeliramo, budite odgovorni i pridržavajte se propisanih mjera kako bi zadržali relativno povoljnu epidemiološku sliku.

Javi nam se!