Objavljeno: 17 stu, 2020
U Kantuniću eko-radionice, a na Baroneu kiparska!

Pred nama je čitav tjedan poslijepodnevnih druženja u Kantuniću, a već je poznato tko u petak i subotu gostuje u ovoj maloj oazi dječjeg smijeha i zabave. Ovotjedni programi nose ekološki predznak: u petak, 21. studenog, eko-aktivistica Ivana Kordić djecu će upoznati s otokom bez plastike, a već sljedećeg dana na istom mjestu jutarnje predavanje o važnosti plemenite periske, ugrožene jadranske vrste, održat će Bosiljka Mustać i Bruna Petani. Prijave za sudjelovanje nisu potrebne, no kapacitet je ograničen, stoga dođite na vrijeme.

OTOK BEZ PLASTIKE
Da je ekologija važna tema u Kantuniću mali znalci su već odavno shvatili tijekom radionice „Eko-čuvari tvrđava”, a u petak od 17:30 sati utvrdit će zbog čega je i očuvanje naših otoka, mora i prirode iznimno važno. Jedna od pokretača inicijative Za Zlarin bez plastike, Ivana Kordić, dodatno će proširiti znanje djece kroz zanimljivu ekološku radionicu o prvom hrvatskom otoku koji je u potpunosti rekao „ne” jednokratnoj plastici. Dok djeca upijaju nova znanja, njihova pratnja može provjeriti promotivne akcije koje su pripremili naši partneri, ugostitelji i obrtnici smješteni u staroj gradskoj jezgri.

NESIGURNA BUDUĆNOST PLEMENITE PERISKE
U istom ekološkom tonu program se nastavlja i u subotu, kada u 11 sati u Kantunić stižu Bosiljka Mustać i mlada šibenska znanstvenica Bruna Petani, s Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru. One će održati predavanje o nesigurnoj budućnosti plemenite periske (Pinna nobilis), najvećeg mediteranskog školjkaša, sredozemnog endema koji gotovo preko noći nestaje iz Jadrana i prijeti mu izumiranje. Zašto su ovi ukrasi podmorja važni za ekosustav i kako ih zaštiti saznajte u Kantuniću.

NEDILJA NA BARONEU
Tjedan će se po običaju završiti na Tvrđavi Barone gdje velike i male čeka već dobro poznato lice – šibenska umjetnica Antonia Dorbić, s novim kiparskim izazovom. Roditelji i djeca zajedno će izrađivati makete tvrđave i stvarati djela različitih zanimljivih motiva, a radovi će naposljetku tvoriti mini izložbu koja će se zadržati na tvrđavi nekoliko dana. Nakon završetka izlaganja autori će svoja djela moći ponijeti doma. Ulaz na Tvrđavu Barone slobodan je članovima Kluba prijatelja i posjetiteljima s važećom dnevnom ulaznicom čija je cijena u zimskom razdoblju prepolovljena, a iz Tvrđave kulture poručuju da će se sva događanja održati u skladu s epidemiološkim preporukama.

NEW FACES 2024. – Poziv mladim glazbenim profesionalcima

NEW FACES 2024. – Poziv mladim glazbenim profesionalcima

Inicijativa New Faces objavila je svoj poziv mladim glazbenim profesionalcima (do 30 godina) za 2024. godinu. Ovogodišnja misija je otkriti i podržati deset mladih talentiranih glazbenih profesionalaca iz regije te ih tako osnažiti da svoje glazbene snove pretvore u...

Javi nam se!