Objavljeno: 29 svi, 2024
Top događanje u ABC Centru: Pripremite se za svoj izlazak na prve europske izbore!

Europe Direct Šibensko-kninske županije u suradnji s Europe Direct Centrom Koprivničko-križevačke županije organizira zajednički event povodom nadolazećih EU izbora. Pozvani su svi mladi kojima će ovo biti prvi izlazak na europske izbore da se odazovu i iz prve ruke doznaju sve najbitnije informacije o tome kako funkcioniraju izbori za EU parlament i kako se pripremiti! Event će se održati u utorak, 4. lipnja s početkom u 11 sati u zgradi Adriatic Business Centra u Šibeniku, a sve detalje donosimo u nastavku.

Prema posljednjem istraživanju Eurobarometra, čak 61 posto građana u RH zainteresirano je za izlazak na EU izbore, što je više od europskog prosjeka. Osim toga, 83 posto građana smatra da Hrvatska ima koristi od članstva unutar EU. Kako bi izlaznost bila što veća, Europe Direct mreža kontinuirano radi na edukaciji građana.
– Mladi će međusobno raspravljati o pet važnih tema koje su građani istaknuli kao najvažnije za sljedeći mandat Europskog parlamenta. To su Europska demokracija i ravnopravnost, Energetska i digitalna tranzicija, Pakt za vještine, Klimatske promjene i Jedinstveno tržište unutar EU – kažu organizatori.
S obzirom da će se događanje održati istovremeno u dva grada, odnosno u Šibeniku i u Koprivnici, publika će međusobno biti povezana online vezom u stvarnom vremenu i biti će u interakciji, a cjelokupnim događanjem koordinirati će Predstavništvo Europske komisije i Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj.
– Ovo je idealna prilika za sve mlade da se educiraju i doznaju sve o važnosti izbora za Europski parlament. Event će se održati u utorak, 4. lipnja s početkom u 11 sati u zgradi Adriatic Business Centra u Šibeniku na adresi Narodnog preporoda 4, a svoje sudjelovanje možete potvrditi ispunjavanjem registracijskom obrasca na poveznici https://forms.gle/oQu3g31KKDZKaBUy6 – poručuju za kraj organizatori.
Sve informacije i novosti iz Europe Direct centra Šibensko-kninske županije pratite putem weba, Facebooka i Instagrama.

Naslovna fotografija: Ilustracija, EU Direct Šibensko – kninske županije Facebook

Raspored vožnji brodova prema Jadriji i Martinskoj

Raspored vožnji brodova prema Jadriji i Martinskoj

I ovog ljeta Šibenčani i njihovi gosti će do Martinske i Jadrije moći stići brodovima gradske brodske linije. Do omiljenih gradskih kupališta putnike će prevoziti brodovi Avalon i Plima od 15. lipnja do 15. rujna, a utvrđen je i vozni red za ljetnu sezonu 2024. Upravo...

Jala Brat pozvao fanove iz Dalmacije u Šibenik!

Jala Brat pozvao fanove iz Dalmacije u Šibenik!

Manje je od mjesec i pol dana do početka glazbenog spektakla na Šubićevcu u Šibeniku. Glazbeno događanje kakvo nemamo često priliku slušati u gradu, samo što nije počelo. „Ekipa, veliki pozdrav od Jale, gledamo se 20.7. u Šibeniku! Ljubi vas brat. Vodim vam i Coru“,...

Javi nam se!