Objavljeno: 15 srp, 2021
Strana B se na jednu večer vraća na Tvrđavu sv. Mihovila uz Raphaela Wressniga & M.S.A.Q.

utorak, 20. srpnja Strana B se vraća svojim korijenima – pod gledalište Tvrđave sv. Mihovila! U intimnom ambijentu pod tribinama, okruženom kamenim zidinama, nastupit će orguljaš Raphael Wressnig i šibenskoj publici već dobro poznati M.S.A.Q. (Mate Skračić Adaptive Quartet). Program naziva Soul Gift Special: Raphael Wressnig & M.S.A.Q. vratit će nas u prve ljetne sezone na Mihovilu, a početak je zakazan za 21 sat.

JAZZ ORGULJAŠ

Orguljaš američkog podrijetla Raphael Wressnig prepoznatljiv je po svom heavy organ soul & funk stilu za koji ja zaslužno muziciranje na Hammond orguljama. Na ovom veličanstvenom instrumentu izvodi soul, funk, jazz i blues kompozicije kojima je tijekom proteklog desetljeća privukao pažnju međunarodnih kritičara, ali i priskrbio višestruke nominacije za najboljeg orguljaša godine po izboru američkog jazz magazina DownBeat.

Wressnigov perkusijski Hammond zvuči kao stvoren za izvođenje dinamičnih kompozicija u kojima moderni zvuk susreće prepoznatljiv zvuk New Orleansa. Kombinacija je to autentične soul & blues vibracije i suvremenog funka koji slušateljima pruža nov način slušanja starih žanrova. U Wressinga koji je ujedno i vokalist sastava nastupaju gitarist Enrico Crivellaro i bubnjar Hans-Jürgen Bart koji inače nastupaju kao Soul Gift Band.

KOLABORACIJA S M.S.A.Q.

Šibenski će koncert biti poseban zbog kolaboracije s M.S.A.Q., a čitav je program zamišljen kao predstavljanje nekoliko “lica” soul i funk glazbe uz ostale utjecaje. Ti različiti oblici istog žanra očituju se u dinamici, načinu interpretacije, drugačijem pristupu improvizaciji te količini ostalih utjecaja žanrova koje je nemoguće isključiti (jazz, boogaloo, blues, swing…).
Osim što će nastupiti zasebno, publici pripremaju i pravu glazbenu poslasticu – zajednički nastup kojim će pokazati kako interakcijom muzičara i improvizacijom nastaju novi oblici i nova glazba, svojstvena i jedinstvena upravo tom trenutku.

ULAZ SLOBODAN ČLANOVIMA KULBA PRIJATELJA

Kao i na dosadašnje koncerte Strane B ulaz je slobodan članovima Kluba prijatelja i posjetitelje s važećom dnevnom ulaznicom, dok ostali zainteresirani za ovaj koncert ulaznicu mogu kupiti na blagajnama tvrđava Sv. Mihovila i Barone, od četvrtka 15. srpnja. Ulaznice po cijeni od 40 kuna dostupne su u ograničenom broju.

Iz Tvrđave kulture poručuju da će se koncert održati u skladu sa svim preporukama Nacionalnog stožera i uz pridržavanje epidemioloških mjera, u ograničenom kapacitetu.

NEW FACES 2024. – Poziv mladim glazbenim profesionalcima

NEW FACES 2024. – Poziv mladim glazbenim profesionalcima

Inicijativa New Faces objavila je svoj poziv mladim glazbenim profesionalcima (do 30 godina) za 2024. godinu. Ovogodišnja misija je otkriti i podržati deset mladih talentiranih glazbenih profesionalaca iz regije te ih tako osnažiti da svoje glazbene snove pretvore u...

Javi nam se!