Objavljeno: 9 kol, 2023
Spektakularno veliko finale PRO 3×3 Toura na Poljani

U petak i subotu (11. i 12. kolovoza), održat će se veliko finale druge sezone PRO 3×3 Toura 2023., serije međunarodnih spektakularnih turnira u 3×3 košarci („3 na 3 igrača“), a poprište zanimljivih nadmetanja bit će prekrasni Krešimirov grad – Šibenik.

Podsjetimo, ovogodišnje izdanje PRO 3×3 Toura ukupno traje gotovo tri mjeseca, a organizira se na top lokacijama 10 gradova diljem Hrvatske. Tour je otvoren prvim izlučnim turnirom 20. i 21. svibnja u Hvaru, a potom je uslijedilo još osam dvodnevnih turnira koji su redom uspješno realizirani u Trogiru, Umagu, Vinkovcima, Osijeku, Zagrebu, Zaboku, Lipiku i Imotskom. Na njima su vrhunske međunarodne 3×3 ekipe, osvajanjem pojedinih postaja PRO 3×3 Toura i prikupljanjem dovoljnog broja FIBA bodova, osigurale svojem mjesto na velikom Završnom turniru u Šibeniku.

Treba istaknuti kako je i prošle godine, u prvoj sezoni PRO 3×3 Toura, jedan turnir organiziran u glavnom gradu Šibensko-kninske županije. Tada je odigran u svibnju 2022. u fantastičnom ugođaju jedinstvene Tvrđave sv. Mihovila, a ove je godine termin još bolji, a lokacija podjednako zanimljiva. Naime, veliko finale održat će se u „špici“ ljetne turističke sezone u samom središtu grada na atraktivnoj lokaciji – na glavnom šibenskom Trgu Poljana!

Posrijedi je jedinstven sportsko-turističko-edukativni događaj koji ima i snažnu natjecateljsku komponentu. Oba dana (11. i 12. kolovoza), u večernjim satima, u trajanju od 20:00 do otprilike ponoći, bit će organizirana natjecanja ekipa u glavnoj kategoriji Senior Elite. Prvog dana održat će se natjecanja po skupinama, a drugog dana slijede završne seniorske utakmice. Pobjednička ekipa osvojit će novčanu nagradu od 2.000 eura, drugoplasiranoj će pripasti 800 eura, a trećeplasiranoj ekipi 400 eura. No, najbolja seniorska momčad u Šibeniku osvojit će i nešto mnogo važnije. PRO 3×3 Tour 2023. ponovno ima prestižan status FIBA Quest pa će pobjednik Završnog turnira putovati na World Tour koji će se održati 26. i 27. kolovoza 2023. u mađarskom gradu Debrecenu.
U Šibeniku će se, u Senior Elite kategoriji, za put u Debrecen boriti ovih 12 momčadi: Aluplastik Živinice, Cro 1 / The Old Cambio, Zagreb 3BL, Sport Vision, Podgorica Kodio, Pharma Classic, 3×3 Prnjavor, Sportko, 3×3 Ljubljana Jug, Mimmo bar Split, Statist i Partizan.
U juniorskoj U-19 kategoriji snage će odmjeriti sljedećih 8 ekipa: KK Požarina, Vinkovci 3×3, Ukraine U17, Borik Bjelovar, 3×3 Laćarak, Široki, Nitui i Skradin Aurum Sky.

25.06.2023., Osijek – PRO 3×3 Tour na Trgu na Ante Starcevica

Uz to, program u poslijepodnevnim satima drugog dana (subota, 12. kolovoza), s početkom oko 15:00, obuhvaća i već uvriježene bogate sadržaje za djecu i mlade – Kids Day te oglede juniorskih U-19 ekipa u 3×3 košarci. Bit će organizirana i edukacija o 3×3 košarci za igrače, suce, pomoćne suce, djecu i gledatelje. Osim toga, gledatelji će ponovno imati prigodu sudjelovati u zanimljivim nagradnim igrama, šutiranju dvica i slobodnih bacanja te osvojiti promotivne proizvode i poklone sponzora i donatora. U Šibeniku će također biti održana i promocija posebne mobilne aplikacije i interaktivnog plakata ovogodišnjeg Toura, a organizatori će nagraditi i najbolje fotografije finalnih utakmica u juniorskoj i seniorskoj kategoriji koje će snimiti i poslati im gledatelji.

Stoga ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i u prelijepom ugođaju Dalmacije i Jadranskog mora uživaju u potezima 3×3 majstora. Dođite i zabavite se uz vrhunsku košarku, odličnu glazbu i zanimljive popratne programe! Ulaz na sva događanja je slobodan, a izvrsna zabava je zajamčena.PRO 3×3 Tour organizira Udruga PRO 3×3, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske te tvrtke Energy Basket d.o.o. Sponzori su HEP, Jamnica ProSport, Jana Sport, Bigraf, Hell i Lenovo. Medijski pokrovitelji i partneri su Sportklub, Sportnet.hr i Pixsell Photo & Video Agency. Partneri i sponzori velikog finala u Šibeniku su Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika.

Detaljnije informacije o ovogodišnjem Touru i turniru u Šibeniku možete pronaći na službenoj internetskoj stranici te na društvenim mrežama Toura.

Javi nam se!