Objavljeno: 7 pro, 2020
Shawn Mendes ima novi album “Wonder“

Nagrađivani kantautor i pjevač Shawn Mendes objavio je “Wonder“, svoj četvrti studijski album. Iščekivanom izdanju prethodio je istoimeni singl te “Monster“, duet s Justinom Bieberom koji se našao pri vrhu Billboard Hot 100 ljestvice. Slušajte album na digitalnim glazbenim platformama.

Shawn je u nedavnom razgovoru sa Zaneom Loweom za Apple Music otkrio što je inspiriralo njegovo novo studijsko izdanje: “Za vrijeme karantene nalazio sam se u Miamiju i na samom me početku obuzela panika, pomislio sam da neću moći kreirati novi album. Nakon nekoliko dana shvatio sam da se nalazim u situaciji u kojoj mogu pronaći rutinu i osvrnuti se na sve što se događa oko mene. Ti su događaji inspirirali pjesme poput ‘Wonder’, a na neki način i samo izdanje.”

Uz Shawna, album su producirali Kid Harpoon (Harry Styles) i Nate Mercereau, dok je uz nagrađivanog Kanađanina pjesme napisao Scott Harris. Produkciju singla “Monster” potpisuje Grammyjem nagrađen Frank Dukes, a u kreiranju albuma sudjelovao je i Anderson .Paak, koji je odsvirao bubnjeve na pjesmi “Teach Me How To Love”.

Glazbenik je album najavio krajem rujna uz dirljivu poruku napisanu svojoj publici: „Jako ste mi nedostajali! Znam da je ovo svima bila zastrašujuća godina i zato vam šaljem puno ljubavi. Napisao sam album koji se zove ‘Wonder’. Osjećam se kao da sam tijekom kreiranja pjesama koje će se na njemu naći ostavio dio sebe. Trudio sam se biti najiskreniji do sad. Hvala što ste uz mene toliko dugo.”

Izdanju “Wonder” prethodio je niz velikih Shawnovih postignuća. Njegovi prijašnji albumi ostvarili su platinaste naklade te debitirali na prvom mjestu najprodavanijih albuma, a sveukupno su donijeli i više od 10 platinastih singlova. Glazbenik je značajan uspjeh ostvario i ove godine te je osvojio pet SOCAN nagrada, koje se dodjeljuju kanadskim kantautorima i skladateljima. Među brojnim kategorijama ostvario je pobjedu i u onoj za Kantautora godine.

Shawn i njegov menadžer Andrew Gertler nedavno su ostvarili suradnju s Netflixom i objavili dokumentarac “IN WONDER”, koji prikazuje pjevačev život i njegovo glazbeno putovanje.

Javi nam se!
%d blogeri kao ovaj: