Objavljeno: 4 lip, 2020
Sedmi Long play day uz moto ‘Iduća subota je ključna’

Odgođen, ne i otkazan sedmi Longplay day 2020 u organizaciji kulturne udruge Fotopoetika i kluba Azimut održat će se iduću subotu, 13. lipnja, očekivano u dva dijela; ujutro sajam ploča, stripova i knjiga te glazbeni program lokalnih DJ-a, navečer uz promociju knjige i koncert.  Prvi put ove godine, LP Day nema ambasadora, ali ima slogan – iduća subota je ključna.

‘Sve nas to podsjeća na nedavna zbivanja koja svakim danom sve više popuštaju i nadamo se da će se nastaviti u tom pozitivnom smjeru. Za što više pozitive u našim životima angažirali smo lokalne glazbene snage i pozivamo sve naše sugrađane, ljubitelje i kolekcionare ploča da nam se pridruže iduću subotu. Bit će super’, poručili su organizatori.

Sedmi LP Day održat će se na potezu od ureda Turističko – informativnog centra TIC i uz podršku Turističke zajednice Grada Šibenika do stepenica katedrale svetog Jakova. Jutarnji dio programa koji se odnosi na sajam ploča, stripova i knjiga počinje u 11 sati i traje do 14 sati, a paralelno s tim, očekujte i glazbeni program s potpisom legendarnih domaćih DJ-a.

‘Još veselijoj atmosferi od očekivane zasigurno će doprinijeti i nekoliko iznenađenja o kojima će više riječi biti narednih dana ili tek na sam dan događanja’, najavljuju iz organizacijskog stožera eventa koji je inače šibenska inačica Svjetskog dana prodavaonice ploča.

‘Ovim putem pozivamo izlagače koji bi se htjeli pridružiti na sajamu da se jave na e-mail longplaydaysi@gmail.com i predbilježe za izlaganje kako bismo znali osigurati dovoljan broj i štandova, ali i planirati prostor s obzirom da smo dužni pridržavati se epidemioloških mjera’, ističu organizatori. Sudjelovanje na sajmu je besplatno, baš kao i promocija knjige planirana za isti dan na istom mjestu u 19.30 sati.

U sklopu sedmog LP Day-ja bit će održana promocija knjige ‘Rock strana bajke’, autorice Marijane Dragičević, za čija je poglavlja Goran Tribuson napisao da ‘su utkane rock pjesme koje čine svojevrsnu slušaonicu ove moderne bajke’. Promociju će voditi novinari i publicist, Marko Podrug.

Pred početak promocije organizatori su pripremili glazbenu slušaonicu u izvedbi djevojaka koje su vas oduševile na Ž.buvljaku početkom ožujka –Discordia.

Javi nam se!
%d blogeri kao ovaj: