Objavljeno: 16 lip, 2021
Rock&OFF platforma donosi veliku ljetnu novost! Rock&OFF Tour 2021.

Nakon dodjele trećih po redu Rock&OFF nagrada, održanih u veljači, Rock&Off platforma ove godine predstavlja novu aktivnost – Rock&Off Tour 2021. Sva tri dosadašnja dobitnika u kategoriji Velikog praska godine, kronološkim redom Rezerve, J.R. August i Je Veux u sklopu turneje nastupit će u šest hrvatskih gradova u kojima publika nema često priliku uživo poslušati mlade i kvalitetne bendove kao što je to slučaj u većim gradovima u Hrvatskoj.

Rock&Off Tour 2021:
25.06.2021. Đakovo, King Rock Caffe – Je Veux i Rezerve
26.06.2021. Kutina, Baraka – Je Veux i Rezerve
02.07.2021. Jelsa, Ljetno kino – J.R. August i Rezerve
03.07.2021. Knin, Klub A3 – J.R. August i Rezerve
05.07.2021. Samobor, Bunker – Je Veux i J.R. August
09.07.2021. Umag, American Bar – Je Veux i J.R. August

Na svakom koncertu nastupit će dva benda, osvajači nagrade „Veliki prasak“ nezavisne glazbene novinarske struke, a svaki bend će tijekom Rock&Off turneje svirati 4 puta. Svi koncerti će početi između 20 i 21 sat te biti održani po aktualnim epidemiološkim smjernicama. Cijena ulaznice za svaki koncert iznosit će maksimalno 30 kuna, pri čemu prihod ide klubovima koji ugošćuju Rock&OFF izvođače.

“Ideja ove turneje je omogućiti mladim glazbenim nadama da napokon zasviraju te se ujedno predstave publici diljem Hrvatske, da se klubovima i gradovima koji ustrajno podupiru rock&off glazbu omogući novi glazbeni program te da se publici u navedenim gradovima omogući pristup hrvatskoj kvalitetnoj rock&off glazbi uživo”, rekao je voditelj projekta Davor Drezga.

Za pokroviteljstvo ove turneje zaslužni su Ministarstvo kulture i medija RH, glavni sponzor Rock&Off-a Iskon, pokretač nagrade Hrvatsko društvo skladatelja te organizator Unison – Hrvatski glazbeni savez.

„Iskonova glazbena karavana ponovno je u điru! Veselimo se susretima s koncertnim posjetiteljima, koje ćemo u odabranim gradovima po prvi put upoznati sa svojim aktivacijama. Rock&OFF pobrinuo se za sjajnu glazbenu selekciju, dok im mi donosimo još pregršt zabave, smijeha i poklona.“, najavila je Iskonova voditeljica odnosa s javnošću i sponzorstava Iva Vukšić.

Treće izdanje nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off održano je 4. veljače ove godine u zagrebačkoj Tvornici kulture. Nagrada Rock&Off ove je godine dodijeljena u krugu nominiranih glazbenika, nažalost bez publike. Na pozornici zagrebačke Tvornice zasvirali su Alejuandro Buendija, Boris Štok, Je Veux, Mark Mrakovčić, Nika Turković, One Possible Option i Zvjezdan Ružić. Irena Žilić i BluVinil također su se predstavili svirkom, s drugih zagrebačkih lokacija i predivnim snimkama drona dočarali svoju glazbu. U vremenu kada su koncerti uživo bili pojam koji je svima zbog pandemije koronavirusa neostvarena želja, organizatori nagrade Rock&Off su svirke uživo doveli u domove brojne publike.

Rock&Off platforma do sada je iznjedrila i internet radio koji 24/7 emitira isključivo hrvatsku rock&off glazbu, platformu Skener koja donosi presjek svih glazbenih izdanja i koncerata po mjesecima, veliki Rock&Off pub kviz u suradnji s Iskonom na kojem je sudjelovalo gotovo 2000 kvizaša, a sve kulminiralo privatnim koncertom Vojka V za pobjednički team. Platforma Rock&OFF sadrži još i Malu školu Rock&Off novinarstva na kojem je sudjelovalo 12 novinara, a pet ih se aktivno nastavilo baviti glazbenim novinarstvom.

Fotografije: Matej Grgić / Arhiva Rock&Offa

Javi nam se!
%d blogeri kao ovaj: