Objavljeno: 4 sij, 2023
Redatelj Garbure i glavni glumci u subotu gostuju u Arsenu!

Redatelj domaćeg hit filma Garbura Josip Žuvan, zajedno s mladim šibenskim glumačkim snagama Frankom Floiglom i Maurom Ercegović Gracin, u subotu gostuje u Kući umjetnosti Arsen!

Garburu, priču o prijateljstvu dvojice dječaka iz posvađanih obitelji, na kino platnu Arsena gledamo u subotu u 20,30 sati, a razgovor s redateljem i glavnim glumcima uslijedit će nakon projekcije. S Josipom Žuvanom, Frankom Floiglom i Maurom Ercegović Gracin razgovarat će Jelena Svirčić, selektorica filmskog programa u Arsenu.

Film je sniman u Raslini, Zatonu, Pirovcu, Murteru i Trogiru, a redatelj kaže da je za svoj prvijenac inspiraciju pronašao u vlastitoj okolini i odrastanju. Radnja prati nerazdvojne dvanaestogodišnjake, Nikolu i Antonija, koji žive u susjednim kućama. Njihove su obitelji povađene, no oni se ipak druže i vrijeme uoči blagdana provode paleći karabite, a svoje eskapade snimaju i objavljuju na YouTubeu.

Film je nakon svjetske premijere na festivalu u San Sebastianu u rujnu ove godine, prikazan u natjecateljskom programu 20. Zagreb Film Festivala te na filmskom festivalu u Cottbusu, festivalu Slobodna zona u Beogradu te Festivalu mediteranskog filma u Bruxellesu – Cinemamed.

Garbura je hvaljena od strane struke i publike, a uz mlade šibenske snage u glavnim ulogama, ostalu glumačku ekipu čine Ivana Roščić, Marija Škaričić, Ljubomir Bandović, Asja Jovanović i Zdenko Jelčić.

Vidimo se u Arsenu u subotu u 20.30 sati!

Detaljne informacije o događaju i ulaznicama pronađite na web stranici Kuće umjetnosti Arsen.

NEW FACES 2024. – Poziv mladim glazbenim profesionalcima

NEW FACES 2024. – Poziv mladim glazbenim profesionalcima

Inicijativa New Faces objavila je svoj poziv mladim glazbenim profesionalcima (do 30 godina) za 2024. godinu. Ovogodišnja misija je otkriti i podržati deset mladih talentiranih glazbenih profesionalaca iz regije te ih tako osnažiti da svoje glazbene snove pretvore u...

Javi nam se!