Objavljeno: 9 tra, 2020
Raste broj oboljelih osoba od koronavirusa u Šibensko-kninskoj županiji

U Šibensko-kninskoj županiji u posljednja 24 sata imamo devet novih osoba oboljelih od koronavirusa. Od devet pozitivnih osoba, dvije osobe su zdravstveni djelatnici kninske bolnice. S današnjim danom ukupan broj oboljelih je 57.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 10 osoba oboljelih od COVID-19, od kojih je jedna osoba na respiratoru. Jedan od troje pacijenata koji su na respiratoru u KBC Split odvojen je od respiratora i očekuje se njegov premještaj u šibensku bolnicu.

Među danas 9 pozitivnih osoba na koronavirus, dvije su osobe iz Šibenika koje su bliski kontakt sa oboljelom osobom iz biogradske bolnice. Jedna je osoba s područja Općine Promina koja nema prebivalište u Općini Promina i epidemiološkim izvidom je utvrđeno da je bila izložena zarazi u susjednoj županiji. Tri su osobe iz Knina od kojih su dvije zdravstveni djelatnici, a jedna je bliski obiteljski kontakt s oboljelom zdravstvenom djelatnicom. Tri su osobe s Murtera, također bliski kontakt s zaraženom osobom.

U karanteni su i dalje dvije osobe koji su državljani Republike Hrvatske. U zadnja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljena je jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije za koju je provjerom utvrđeno da kršenja mjere nije bilo.

Brojke pokazuju da još više pozornosti moramo obratiti na preporuke struke, zato ponovo apeliramo ostanite kod kuće, izlazite samo ako je neophodno jer o nama samima ovisi koliko će ovo trajati.

Javi nam se!
%d blogeri kao ovaj: