Objavljeno: 27 srp, 2020
Radio Šibenik pokrenuo kampanju ‘Čuvamo leđa hrvatskoj glazbi’!

Legendarni Županijski Radio Šibenik, prvi županijski radio na našim prostorima, pokrenuo je kampanju pod nazivom „Čuvamo leđa hrvatskoj glazbi!“.

– S obzirom na pandemiju COVID-19, hrvatski glazbenici spadaju među najpogođenije krizom. Nema događanja, koncerata, otkazuje se puno stvari, broj sudionika na eventima je smanjen.. Sve to dovodi u pitanje egzistenciju ljudi koji se bave glazbom u Hrvatskoj, bilo da su u pitanju autori, izvođači, menadžeri.. Odlučili smo na radio Šibeniku dati podršku hrvatskoj glazbi tako da sviramo još više stvarno dobre domaće glazbe – objašnjava Marko Slamić, direktor programa.

S Radio Šibenika naglašavaju kako i inače sviraju dosta domaće glazbe.

– Kod nas na radiju je stvarno dobra kombinacija najboljih domaćih i stranih hitova. Slogan nam je upravo zato – stvarno dobra glazba. Ali obzirom na to da je situacija ovako loša za hrvatske glazbenike, odlučili smo svirati još više domaće, kako bi barem na taj način pomogli – poručuju s Radio Šibenika.

 

 

Ružica Popović, koja je u funkciji konzultanta na Radio Šibeniku, kazala je kako glazbenoj industriji zaista nije lako.

– Ako želite organizirati koncert, morate se pobrinuti za sve epidemiološke propise, a to košta. Još se više povećavaju troškovi organizatora bilo kakvog glazbenog događanja, a prihod realno smanjuje jer morate paziti na broj ljudi. U svakom slučaju teško, nekada izgleda i nemoguće. Ovom kampanjom im, nadamo se, barem nekako pomažemo. Bilo bi odlično kada bi nakon nas to učinile sve radio postaje u Hrvatskoj ili barem većina – kazala je.

Radio Šibenik krenuo je u rebranding prije godinu dana i vrlo brzo nakon samog rebrandinga (6 mjeseci poslije) udvostručili su slušanost.

– Cijela ekipa marljivo radi od prvog dana novog programa. Kompletnu produkciju radimo sami, trudimo se slušatelju prenijeti najbitnije informacije iz grada i županije, imamo i legendarnog Lulasa kao novog člana ekipe zaduženog za humor i sve one klasične životne perspektive, a ostatak vremena – samo sviramo stvarno dobru glazbu – pojašnjava Marko Slamić.

Čestitke ekipi Radio Šibenika na ovoj – stvarno dobroj – kampanji!

Javi nam se!
%d blogeri kao ovaj: