Objavljeno: 7 tra, 2020
Prvi smrtni slučaj od koronavirusa u Šibensko-kninskoj županiji

U Općoj bolnici Šibensko-kninske županije preminula je prva osoba oboljela od koronavirusa. Riječ je o muškarcu starom 91 godinu s Murtera, kroničnom bolesniku, koji je bio u kontaktu s oboljelom osobom – stoji u priopćenju Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Također, danas je potvrđeno novih sedam slučajeva pozitivnih na koronavirus i svi su vezani uz kninsku bolnicu. Od sedam novooboljelih dvoje je pacijenata sa Odjela fizijatrije OVB „Hrvatski ponos“ Knin, dvoje zdravstvenih djelatnika kninske bolnice i tri osobe koje su obiteljski kontakt sa zaraženom osobom. S današnjim danom 45 je osoba u našoj županiji oboljelo od koronavirusa.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 11 osoba pozitivni na virus SARS-CoV-2, od kojih je jedna osoba na respiratoru. Troje pacijenta se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split.

Dvije osobe, državljani Republike Hrvatske, su u karanteni. U posljednja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljeno je 5 dojava o kršenju mjera samoizolacije, a provjerom je utvrđeno da su tri osobe kršile navedenu mjeru.

Iz Stožera apeliraju na građane da je potrebno i dalje odgovorno se pridržavati svih mjera i uputa zdravstvene zaštite. Ostanite u svojim kućama, održavajte higijenu i poštujte socijalnu distancu.

Javi nam se!
%d blogeri kao ovaj: