Objavljeno: 9 lip, 2025
Prošlu subotu u Skradinu sve je bilo u znaku dobre spize i pića!

Za nama je treća marenda u sklopu eno-gastro projekta „Taste like… marenda“ u organizaciji TZ Šibensko-kninske županije te TZ Skradin.

Prvi vikend u mjesecu već je postao sinonim za marendu, a proteklu smo se subotu „okripili“ u Skradinu. Ukusnu domaću pancetu s bobom pripremilo je osoblje poznatog restorana Cantinetta, dok je janjetinu s bižima pripremila vrijedna ekipa restorana Ponte Blu. Da nitko od posjetitelja ne ostane žedan, pobrinuli su se Ante Sladić, Vinarija Sladić, Ugostiteljski obrt Sladić Niko te Vinarija Bibich.

Vodičice iz UTV Mihovil Šibenik ispričale su zanimljivu gastro priču “Krka s okusom soli“, a Trg Male Gospe svojom pozitivnom energijom su ispunili Sanja i Marko sa Radio Šibenika. KUU „Krka“ Skradin te KU „Kolajnica“ Šibenik su izveli Hrvatsku promenadu, kvadrilju i šibensko kolo, i tako pokazali da je tradicija ono najvrjednije što trebamo njegovati i sačuvati.

U Skradinu su se održale i dvije zanimljive radionice: „Mokro filcanje cvijeća“, koju je vodila Mirjana iz Wool Lab-a te radionica „Katine kreacije“, koju je vodila Katica Banić.

U Skradinu su posjetitelji imali priliku kupiti i domaće proizvode od lokalnih OPG-ova, a za dobru atmosferu tijekom manifestacije pobrinuo se Acoustic Duo Libar, koji je izvodio domaći i strani repertoar balada, popa i rocka, soft rocka te bluesa i countryja.

Naslovna fotografija: Miranda Trklja

Javi nam se!