Objavljeno: 17 lip, 2020
Proslava Svjetskog dana glazbe diljem Hrvatske! Šibenik će ugostiti Helenu Bastić i grupu Forum

Nakon višemjesečne borbe s posljedicama pandemije koronavirusa i sakupljanja pomoći za glazbenike, Hrvatska glazbena unija odlučila je napraviti dodatni korak prema normalizaciji stanja u glazbenoj industriji. Povodom Svjetskog dana glazbe koji se obilježava u nedjelju 21. lipnja, u gradovima diljem Hrvatske održat će se koncerti u organizaciji Podružnica udruge, pa nas tako na gradskim trgovima, ulicama i parkovima u čak osam hrvatskih gradova očekuje veliko slavlje glazbe i sjajan glazbeni program.

Tijekom protekla tri mjeseca Hrvatska glazbena unija je uplatila pomoć za više od 500 glazbenika te im tako osigurala sredstva za osnovne životne potrebe kako bi premostili period bez koncerata i prihoda. Organizacijom koncerata za Svjetski dan glazbe, HGU šalje poruku da je došlo vrijeme za potpuno popuštanje mjera i da se glazbenicima čim prije omoguće redovne koncertne aktivnosti.

Tradicionalni Svjetski dan glazbe ove će se godine obilježiti u šest gradova gdje HGU ima svoje Podružnice. Osijek, Rijeka, Split, Šibenik, Pula i Zagreb ove će godine ugostiti velik broj poznatih imena domaće glazbene scene, a pridružit će im se Slunj i Sisak.

Centar Zagreba okupirat će brojna poznata imena – Detour, Pravila igre, Meritas, Mangroove, Bang Bang, Igor Geržina, Vanda Winter i mnogi drugi.

Pulski Forum ugostit će Alena Vitasovića, Nolu, Livija Morosina i brojne druge glazbenike koji nas očekuju i u Rijeci, a među njima su i Damir Kedžo i Ivan Pešut. Ostatak programa odvijat će se i u brojnim gradovima Primorsko-goranske županije.

Šibenik će ugostiti Helenu Bastić i grupu Forum, a HGU šalje podršku programu koji će se održavati na Tvrđavi sv. Mihovila, gdje će se okupiti poznata imena poput J.R. Augusta, Jonathana, Nipplepeople i brojnih drugih izvođača.

Iz udruge ističu da će koncerti ispuniti sve preporuke nadležnih institucija te mole za pridržavanje mjera zdravstvene zaštite o fizičkom razmaku.

21.6.2020. – SVJETSKI DAN GLAZBE

– Program za Zagreb (pdf)

– Program za Split (pdf)

– Program za Šibenik (pdf)

NEW FACES 2024. – Poziv mladim glazbenim profesionalcima

NEW FACES 2024. – Poziv mladim glazbenim profesionalcima

Inicijativa New Faces objavila je svoj poziv mladim glazbenim profesionalcima (do 30 godina) za 2024. godinu. Ovogodišnja misija je otkriti i podržati deset mladih talentiranih glazbenih profesionalaca iz regije te ih tako osnažiti da svoje glazbene snove pretvore u...

Javi nam se!