Objavljeno: 5 ožu, 2022
Profesorica violončela Vanja Bošnjak nova je ‘Šibenska grandeca’: Mladena Baran Jakelić ikona je stila

Vanja Bošnjak, profesorica violončela u Glazbenoj školi Ivana Lukačića u Šibeniku, u kojoj radi već 30 godina, nova je, šesta po redu ‘Šibenska grandeca’. Nagrada je to koju organizatori iz Udruge Volim Šibenik dodjeljuju Šibenčanki koja svojim djelovanjem pomiče granice i ostavlja trag u društvu u kojem živi. Profesorica Bošnjak ‘Grandecom’ je proglašena večeras u Centru za poduzetništvo i nove tehnologije Trokut – piše Šibenik.in.

Nagradu Vanji Bošnjak je uručio pjesnik Dinko Škevin, uz napomenu kako je žiri imao jako težak izbor i kako ne bi pogriješili da su bilo kojoj od ovogodišnjih sedam kandidatkinja dodijelili nagradu.

Bile su to, uz pobjednicu, i Branka Pastuović, Sineva Jurković, Katarina Gregov, Maja Šintić, Helena Jakoliš i Edita Vlahov.

Nova šibenska grandeca bila je jako skromna prilikom pobjedničkog govora.

– Zbilja nisam očekivala da ću baš ja dobiti tu nagradu. Sve kandidatkinje su odlične i sve su one za mene grandece – rekla je Vanja Bošnjak.

Profesorica Vanja Bošnjak ostavila je zasigurno velik trag u Šibeniku, jer su brojni njezini učenici osvajali nagrade na natjecanjima diljem Hrvatske pa i šire. Od svojih 41 godinu radnog staža, 11 je bila članica orkestra HNK Split, a 30 godina radila kao profesorica u Glazbenoj školi Ivana Lukačića u Šibeniku. Krajem ove školske godine planira i otići u mirovinu, ponosna, sa spoznajom da su učenici u njezinom radnom vijeku u Glazbenoj školi osvojili ukupno 90 nagrada.

Za razliku od nje, sve ostale kandidatkinje imaju pravo za istu nagradu biti nominirane i iduće godine.

Uz grandecu, birala se i ikona stlla među Šibenčankama. Nagrada je pripala Mladeni Baran Jakelić iz Ureda gradonačelnika.

Kako je samo rekla organizatorica Diana Ferić, a i sama Mladena, jedva su je nagovorili da uzme tu nagradu.

– Ipak, najsretniji je moj suprug. Kaže da je napokon neko prepoznao stil njegove supruge – rekla je Mladena Baran Jakelić.  

Javi nam se!
%d blogeri kao ovaj: