Objavljeno: 19 srp, 2022
Predstavljen program obilježavanja 100. godišnjice osnutka Jadrije

Program obilježavanja 100. godišnjice osnutka gradskog kupališta Jadrija predstavljen je danas na brodu Plima, koji ovo ljeto povezuje Šibenik s Jadrijom. Program je organizirala Turistička zajednica Grada Šibenika uz potporu Grada Šibenika, a predstavio ga je njezin direktor Dino Karađole, uz predsjednika Gradske četvrti Jadrija Ivicu Ninića te člana organizacijskog odbora Ivana Livića.

„Glavni organizatori smo mi, ali uz cijeli niz volontera, starijih i mlađih koji sudjeluju u radu i koji će pomagati da se ova obljetnica, koja ima bogat program, održi na najbolji mogući način. Program je složen tako da će svi naći nešto za sebe jer je raznolik i kreativan“, istaknuo je Karađole.

Osim programa, istaknuto je kako će u prodaju biti stavljeni i suveniri, odnosno ručnici, majice i kape, izradit će se mural broda za Jadriju iza kabina, bit će objavljen natječaj za najbolju fotografiju Jadrije, a u rujnu će izaći i velika monografija čiji su autori Igor i Goran Radin.

Ovogodišnja proslava stogodišnjice gradskog kupališta bit će obilježena i instaliranjem javne česme koja će biti postavljena u parku između brodskog pristaništa i kabina. Ona će buduće generacije podsjećati na ovogodišnju proslavu stogodišnjice osnutka Jadrije.

– Turistička zajednica prepoznala je našu inicijativu da se postavi javna česma kao civilizacijska tekovina i znak dobrodošlice izletnicima i njihovim ljubimcima – rekao je Ninić.

Javi nam se!
%d blogeri kao ovaj: