Objavljeno: 23 lip, 2020
Predstavljamo izvođače CMC festivala!

U odbrojavanju tjedana do prvog vikenda u rujnu i dalje nam pomažu glazbenici koji s nestrpljenjem očekuju nastup pred vodičkom publikom. Na CMC festival Vodice 2020. powered by Calzedonia vraćaju se popularne The Frajle, a ovoga puta u kombinaciji s Mijom Dimšić.

The Frajle su prije svega festival opisale u četiri riječi – morsko, zabavno, popularno i ludo.
“Od prošlog ljeta promijenila se klinička slika cijelog svijeta. Tada je bila baš sezona festivala, imali smo i dosta koncerata, a promovirali smo i novi album. Sada smo u maloj stanci zbog korone, ali svi smo zdravi – to je najbitnije”, kažu The Frajle koje su albumom “Obraduj me” proslavile 10 godina postojanja.

Prošle godine nastupili su s pjesmom “Zlato”, a ovoga puta predstavit će s Mijom pravu poslasticu “Gledaj me u oči”. Pjesma je zavodljiva s prekrasnom melodijom i ritmom koji će vas zanjihati i odvesti na neko lijepo putovanje. I kad ju čujete jednom zaželjet ćete, kako kaže i sam tekst – još, još, još.

Popularne Novosađanke trebale su u prvom kvartalu godine u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog nastupiti čak tri puta, ali su zbog koronavirusa koncerte odgodile i to za datume 10., 11. i 12. listopada, mjesec dana nakon CMC festivala u Vodicama.

Foto: Nikola Jovanović

Po prvi put na CMC festival u Vodice dolazi makedonska glazbena zvijezda Vlado Janevski koji dugo nije bio natjecateljski tip osobe, a zadnji put je to bilo kad je predstavljao Makedoniju na Eurosongu 1998. godine u Birminghamu.

 

https://www.youtube.com/watch?v=-R8W1WmGyhw

“Od tada se nisam uopće zamarao nagradama i plasmanima, bitno mi je da dođem i predstavim svoju novu pjesmu. Za CMC festival znam da je najveći festival i da tamo dolaze najveća regionalna imena. A o Vodicama znam da je prekrasno mjesto i nama Makedoncima more i otoci su čarolija ljeta, nostalgija iz mlađih dana kad smo putovali na more.”, rekao je Vlado Janevski koji će se predstaviti s pjesmom “Čas te volim, čas te mrzim” koju je snimio baš za ovaj festival.
“Ljubavna je pjesma kao i većina mojih pjesama i nadam se da će se dopasti publici”, ističe.Vlado je osim rada na vlastitim pjesmama poznat i po suradnjama s drugim glazbenicima. Zadnja je bila s Tihomirom Popom Asanovićem na s Porinom tri puna nagrađenom albumu “Povratak prvoj ljubavi / Return to the First Love”. Vlado će se sigurno nakon debitantskog nastupa na CMC festivalu htjeti vratiti u Vodice jer se upravo tamo događaju ljubavi na prvi pogled.

 

Jasmin Stavros pripremio je veselu pjesmu koju će predstaviti ove godine na CMC festivalu u Vodicama. Pjesmu naslova “Moja Marina” autorski potpisuju Antonija Šola i Sven Gleđa, dok je za produkciju i aranžman zaslužna produkcija iz Jaske, Luppo i Mario Mikšić. Pjesma veselog i modernog ritma obojit će nam ovo ljeto i donijeti pozitivu publici.

 

“U pjesmi sam od prve čula Stavrosa, a to mi je potvrdio njegov manager i producent Ljubo Šeperić kojem se pjesma svidjela na prvo slušanje. Drago mi je da se i Stavrosu sviđa i znam da će se na koncertima rado pjevati i plesati cijelo ljeto.”, kaže autorica pjesme Antonija Šola i nastavlja: “Marina je jako lijepo pjevno ime, asocira na ljeto. Marina nije stvarna osoba, želimo da se svatko nađe u pjesmi onako kako je sam doživi. Poanta pjesme je zabava, razbibriga, pozitiva i veselje, sve ono što nam je nedostajalo u ovih par mjeseci. Raduje me suradnja i vjerujem da će se nastaviti i u budućnosti”.

“Antoniju poznajem godinama, a ovo nam je prva suradnja i jako sam zadovoljan. Antonija je gostovala na mojim koncertima i tako smo dogovorili i autorsku suradnju. Pjesma me oduševila, a produkcijski je dobila taj moderan zvuk zahvaljujući Luppo produkciji tako da se jako veselim da je zapjevam zajedno sa svojom publikom!”rekao nam je Jasmin Stavros.

 

 

“Letimo dalje” pjesma je kojom se Sandro Bastiančić i Nikolina Tomljanović predstavljaju na ovogodišnjem CMC festivalu u Vodicama. Ovo dvoje glazbenih suradnika i prijatelja, svojom emotivnom izvedbom povest će vas u svijet ideala, svijet u kojem se govori o ljubavi kao univerzalnoj pokretačkoj sili koja uljepšava svaki naš “obični” dan. “Letimo dalje” priča nam o pozitivnoj energiji koju ljubav nosi sa sobom. Radost je manifestacija ljubavi, a na krilima radosti možemo “letjeti dalje”.

Autor glazbe i stihova je Sandro Bastiančić koji se u svojem glazbenom stvaralaštvu često inspirira ljubavlju kao neiscrnim kreativnim vrelom. “Letimo dalje” pjesma je koja se suprotstavlja svemu negativnom i donosi dašak optimizma i veselja u naš svakodnevni društveni prostor. Aranžer i glazbeni producent je cijenjeni riječki glazbenik Robert Funčić u čijem studiju “Belveder” je skladba i snimljena.

“Ljubav je uzvišeno stanje i uzvišena tema o kojoj želim pjevati, ali ne na patetičan način već s dignitetom koju ona i zaslužuje. Sretan sam kada mi ljudi kažu da im je moja pjesma podignula raspoloženje, uljepšala dan, a takve komentare dobivam na ovu pjesmu.”, kaže Sandro.

Prekrasni ambijenti zaleđa Crikvenice (Drivenik, Tribalj) redatelji Igoru Modriću su poslužili kao savršena vizualna kulisa ove poetične skladbe. Sunčan dan, nebo i priroda u proljeće – motivi su koji su se odlično uklopili u narativ pjesme, a koje je kamerom odlično uhvatio snimatelj Robert Kalčić.

 

Foto: Robert Kalčić

 

Nakon sjajnog prošlogodišnjeg nastupa na CMC festivalu gdje je oduševila publiku pjesmom “Mangup”, Cecilija i ove godine dolazi u Vodice s novim singlom “Opa, opa”. Autori glazbe, teksta i aranžmana ponovo su poznati regionalni hitmejkeri Dušan Bačić i Bojan Dragojević, a spot za pjesmu “Opa, opa” radio je Mario Šulina iz Produkcije Nova.

Novim singlom “Opa, opa” Cecilija će zasigurno potvrditi status jedne od najboljih pjevačica zabavne-pop glazbe, a spomenute pjesme svojevrsna su najava novog studijskog albuma koji će biti objavljen pod etiketom izdavačke kuće Croatia Records.

https://www.youtube.com/watch?v=G1J5Rx2i0dE

“Pjesma ima tu jednu vrlo pozitivnu energiju koja je sada itekako poželjna među ljudima jer podigne atmosferu, a i nekako je i cijeli album takav. Samo nastavljamo tu priču sa svim pjesmama koje će se naći na albumu.”, rekla je Cecilija koja kaže kako je uvijek zanimljivo na snimanju spotova što ponovno daje pozitivnu energiju za dalje.

“Ono što je stvarno prekrasno u ovome i stalno to naglašavam jest da glazbu uopće ne doživljavam kao posao jer to je moja ljubav”, kaže Cecilija.

Vidimo se u Vodicama, na CMC festivalu powered by Calzedonia, 4. i 5. rujna 2020. godine. Uskoro će u prodaji biti dostupan trostruki CD sa svim pjesmama festivala.
Javi nam se!
%d blogeri kao ovaj: