Objavljeno: 24 lis, 2022
Pozdrav listopadu uz zvuk klasične glazbe i recentne filmske naslove u Kući umjetnosti Arsen!

Kuća umjetnosti Arsen od listopada se oprašta novim koncertom klasične glazbe iz repertoara Šibenskih glazbenih večeri i filmovima s programa Zagreb Film Festivala!

MAX BRUCH TRIO ZA POČETAK TJEDNA

Tjedan započinje koncertom Max Bruch Trija u sastavu klavirista Domagoja Guščića, klarinetista Marka Zavišića i violistice Hiwote Tadesse. Oni će u Kući umjetnosti Arsen nastupiti u večeras (24. listopada) u 20 sati. Novi je to koncert Glazbene škole Ivana Lukačića iz ciklusa Šibenske glazbene večeri, a na pozornicu Arsena donosi zanimljiv spoj instrumenata s nebrojenim glazbenim mogućnostima za koji je ovaj sastav nagrađen na natjecanju Papandopulo u kategoriji nestandardnih komornih sastava.
Ulaznice su još uvijek dostupne na web u i prodajnim mjestima Kuće umjetnosti Arsen.
Art kino Arsen

NOVI NASLOVI U ART KINU UZ GOSTOVANJE ZFF-a

Filmski program Art kina Arsen u srijedu, 26. listopada donosi dva nova naslova priznatih filmaša.Redatelj George Miller (najpoznatiji po Mad Max franšizi) udružio je Tildu Swinton i Idrisa Elbu u vizualno raskošnoj bajki za odrasle i na veliko platno donio uzbudljivu fantaziju Tri tisuće godina čežnje koja se može pogledati od 18 sati.

Od 20 sati na rasporedu je ljubavna priča obavijena misterijom neobičnog ubojstva – Dvostruka prijevaranovi film jednog od vodećih azijskih filmaša današnjice Parka Chan-Wooka za koji je ove godine u Cannesu odnio nagradu za režiju.

U subotu (29. listopada) će šibenski filmofili paralelno s publikom Zagreb Film Festivala imati priliku pogledati Alcarràs, atmosferičnu dramu o katalonskoj obitelji čija budućnost radi neumoljivog pritiska kapitala postaje neizvjesna. Režiju ovog ostvarenja, prvog filma na katalonskom jeziku koji je osvojio Zlatnog medvjeda na Berlinaleu, potpisuje Carla Simón, a projekcija je zakazana za 20:30 sati.
U ranijem terminu (18 sati) oni koji još nisu mogu pogledati novi film o glazbenoj ikoni Davidu Bowieju, Moonage Daydream.

NASTAVAK POZANTE PRIČE I SKOK U BUDUĆNOST ZA BUBAMARCE

Najmlađa publika Kuće umjetnosti Arsen od listopada će se oprostiti nastavkom svima dobro poznate priče! Ježeva kućica 2 naziv je predstave Kazališta Sinj koja prikazuje što se dogodi kada Lisica uzvrati posjet gospodinu Ježu, a mališani je mogu pogledati u subotu (29. listopada) u 11 sati.

Na nedjeljnoj filmskoj matineji (30. listopada) u sklopu gostujućeg programa ZFF putuje Bubamarci mogu pogledati nizozemsku znanstveno-fantastičnu pustolovinu Kapetanica Nova koja prati pilotkinju borbenog aviona koja 2050. godine putuje unatrag kroz vrijeme kako bi spasila Zemlju od ekološke katastrofe.

Svi detalji i ulaznice dostupni su na kucaarsen.hr, a ukoliko se odlučite na kupnju putem web stranice i korisnici ste Mastercard® kartica ostvarujete 10% popusta pri kupnji. Ulaznice možete osigurati i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen te u City Pointu.

Javi nam se!
%d blogeri kao ovaj: