Objavljeno: 8 pro, 2022
Pomoćnici u nastavi – tko su, što rade i što mogu s pet kuna

U ovotjednoj emisiji Radio Šibenika “Utorkom aktualno” obradili smo temu pomoćnika u nastavi na području grada Šibenika i povišicu od pet kuna. Naime, u narednoj proračunskoj godini Grad Šibenik povećat će cijenu satnice pomoćnicima u nastavi za 20 posto odnosno pet kuna po satu. Usvojili se odluka, satnica će umjesto dosadašnjih 25 iznositi 30 kuna.

O pomoćnicima u nastavi razgovarali smo s bivšim dogradonačelnikom Šibenika, Nikicom Penđerom koji je pokrenuo inicijativu da se u šibenske škole zaposle pomoćnici, s Marijanom Rajić, predsjednicom udruge osoba s invaliditeom Aurora, edukatoricom i majkom čije je dijete pohađalo redovnu nastavu uz pomoć, te Majom Šintić, pedagogicom i sociologinjom koja je napravila neslužbeno istraživanje s pomoćnicima, kao i s jednom od pomoćnika, Klarom Višnjić.

O statusu pomoćnika te imali novca za njihove plaće koje su ispod iznosa minimalne plaće u Hrvatskoj, a još dalje ispod svakog dostojanstva, spomenuli smo se i u razgovoru s predsjednikom SDP-a, Peđom Grbinom, tijekom njegovog boravka u Šibeniku.

Što su sve rekli poslušajte u nastavku

Javi nam se!
%d blogeri kao ovaj: