Objavljeno: 24 svi, 2022
Pogledajte kompletan line-up Let’s Rock festivala: Jedna tvrđava, dva dana, tri pozornice, 20 izvođača!

Točno mjesec dana ostalo je do početka Let’s Rock festivala koji treću godinu zaredom označava početak ljeta u Šibeniku. Vrijeme je stoga za otkrivanje ostatka izvođača koji će 24. i 25 lipnja nastupiti na tri pozornice tvrđave sv. Mihovila! Ranije najavljenim imenima pridružuju se: Diskodelija, Đutko i plodovi zemlje, KOIKOI, LELEE, Marinada, Porto Morto, Pseća plaža, Srklet i Willow Avenue!

– Zajedno s izvođačima koje smo najavili u prvom valu, ovim smo kompletirali ovogodišnji line-up kojeg čine trenutno najzvučnija imena regionalne alternativne scene. Nekima je ambijent Tvrđave sv. Mihovila već dobro poznat, a neki nam dolaze prvi put i uopće ne sumnjamo da će svi oni zajedno ponovno napraviti super atmosferu na kakvu smo navikli na Let’s Rocku – poručuju organizatori iz Tvrđave kulture Šibenik.

Šibenska Diskodelija je među onima koje na Tvrđavi sv. Mihovila slušamo prvi put. Ovaj četveročlani post-punk/rock/noise bend na Let’s Rocku će svirati stvari s posljednjeg hvaljenog albuma „Sveluzija”, no čut ćemo i neke njihove starije stvari.

Dobro poznata ličnost na alternativnoj glazbenoj sceni je i Tomislav Đudarić kojeg znamo kao bivšeg gitarista Svemirka, a na Tvrđavu sv. Mihovila dolazi kao Đutko u pratnji benda Plodovi zemlje.

– Stiže nam i beogradski bend KOIKOI koji je nedavnim nastupom u klubu Azimut oduševio publiku tako da smo uzbuđeni što ćemo ih imati priliku slušati i na Mihovilu. Još jedno ime koje je zaintrigiralo regionalnu scenu je i slovenski post-punk/indie-rock bend LELEE sa svojim prepoznatljivim zvukom i vokalom koji zanimljivo kombinira makedonski i srpski jezik– ističu iz Tvrđave kulture.

Iz Rijeke u Šibenik dolazi bend Marinada iza kojeg je već 30ak studijskih albuma, a na Let’s Rocku će predstaviti novi album „Gubljenje vremena”.

Tu je i šibenskoj publici još jedno također dobro poznato ime- Porto Morto, jedan od produkata zagrebačkog JeboTon kolektiva. Momci su u ožujku napunili Tvornicu kulture te napravili koncert za pamćenje, stoga ih dočekujemo s jednakom radošću i nestrpljenjem kao i na prvom Let’s Rocku!

Iza zanimljivog imena Pseća plaža krije se audio-skupina iz Zagreba čija se glazba može okarakterizirati kao spoj mnogih glazbenih utjecaja, a zvuči kao pejzaž urbane džungle i opuštene atmosfere klasičnih šansona preslikanih u formu zvučnog zapisa.

– Line-up zaokružujemo sarajevskim bendom Srklet koji je dobro poznat po svojim live svirkama, a nastup na Mihovilu im je ujedno i prvi u Hrvatskoj te bendom Willow Avenue s Mary May (Marija Butirić), koja je na Let’s Rocku nastupila lani, a sada se vraća u društvu Jakše Perkovića i Ante Perkovića – najavljuju iz Tvrđave kulture.

Navedena imena tako se pridružuju onima najavljenima u prvom valu: Hram, BluVinil, Bad Daughter, Rolo, Fantom, Fire in Cairo, freekind., Irena Žilić, Luul, Miriiam i Trokut. Svi oni mijenjat će se na tri bine, PARKing stageu, pozornici ispod tribina i glavnoj ljetnoj pozornici ispred kojih će se ove godine vjerujemo plesati u najvećem broju do sada budući da se prethodne dvije godine Let’s Rock održavao pod ograničavajućim epidemiološkim mjerama.

Festivalske ulaznice su po cijeni od 230 kuna dostupne na sustavima Eventim i Croatia Tickets, dok su od danas na Eventimu dostupne i dnevne ulaznice po cijeni od 150 kuna.

Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava ostvaruju popust od 10 posto kupnjom ulaznice na blagajni Kuće umjetnosti Arsen.

Kako ne biste propustili niti jednu novost vezanu za treće izdanje festivala, pratite službeni Instagram profil Let’s Rock festivala.

Raspored izvođača po danima

PETAK 24. lipnja

LUUL
FREEKIND
TROKUT
ROLO
MIRIIAM
WILLOW AVENUE
PORTO MORTO
FIRE IN CAIRO
LELEE
DISKODELIJA

SUBOTA 25. lipnja

PSEĆA PLAŽA
FANTOM
KOIKOI
MARINADA
IRENA ŽILIĆ
BAD DAUGHTER
BLUVINIL
SRKLET
ĐUTKO I PLODOVI ZEMLJE
HRAM

Javi nam se!
%d blogeri kao ovaj: