Objavljeno: 1 svi, 2020
Outlook i Dimensions festivali odgođeni za ljeto 2021. godine

Poštujući upute nadležnih institucija, teškog srca objavljujemo kako se Outlook i Dimensions festivali neće održati ovo ljeto. Ova odluka je došla uslijed otkazivanja cijelog festivalskog programa u The Garden Resortu, a razlog je pandemija virusa COVID-19. Outlook i Dimensions festivali tako se odgađaju za iduće ljeto. Odluke Vlade Republike Hrvatske, kojima se definiraju epidemiološke mjere i ograničenja s ciljem sprječavanja i zaštite od širenja bolesti COVID-19, podrazumijevaju zabranu javnih događanja i okupljanja, bez jasnog datuma do kada će to trajati, uz najave europskih vlada o zabrani javnih okupljanja u sljedećim mjesecima i međunarodnih zabrana putovanja koje su na snazi.

Outlook festival će se tako održati od 29. srpnja do 2. kolovoza, a Dimensions festival od 12. do 16. kolovoza 2021. godine. Budućnost se možda čini dalekom, ali vjerujte nam, isplati se čekati.

“Zaista smo tužni zbog činjenice da se Outlook i Dimensions festivali neće održati ove godine. Ovo je prvi put u 13 godina da se Outlook neće održati u Hrvatskoj. Iako je ovo tužna i frustrirajuća odluka, naša je odgovornost osigurati sigurnost svih uključenih u događaje i smatramo sigurnost lokalnog stanovništva našom glavnom zadaćom.” – Noah Ball, direktor Outlook i Dimensions festivala.

“Teška srca moramo najaviti da će događaji ovog ljeta u The Garden Resortu u Tisnom biti odgođeni na 2021. godinu zbog trenutnog utjecaja pandemije koronavirusa. Svi smo pomno promatrali situaciju tijekom proteklih tjedana, nadajući se da postoji šansa za povratak normalnom životu u srpnju. Ipak, postalo je jasno da će se mjere lokalnih vlada, zabrane međunarodnih putovanja i velikih okupljanja nastaviti u idućim mjesecima, zbog čega nemamo izbora nego donijeti ovu tešku odluku. Sigurnost i zdravlje naše zajednice, osoblja i gostiju shvaćamo jako ozbiljno i slijedit ćemo javno-zdravstvene upute za sprečavanje širenja svjetske pandemije.” – Nick Colgan, domaćin The Garden Resorta u Tisnom.

Organizacija festivala u potpunosti podržava svaku odluku donesenu kako bi se izbjeglo dodatno širenje virusa i zahvalni smo zdravstvenim organizacijama širom svijeta koje se bore za dobrobit svih nas. Sigurnost naše publike i sigurnost svih koji sudjeluju u organizaciji događaja je naša glavna briga. Iako nažalost nismo u mogućnosti održati ovogodišnje izdanje, budite sigurni, vratit ćemo se.

Svjesni smo kako će sada biti puno gorućih pitanja, ali molimo sve kupce ulaznica za strpljenje u narednim tjednima dok se pregrupiramo i objedinimo sve potrebne informacije. Potom ćemo kontaktirati sve putem e-maila. Ako ste rezervirali smještaj putem The Gardena, njihov tim za smještaj će vam se uskoro javiti.

Nikad nije bilo važnije podržati našu scenu; izvođače, izdavačke kuće, promotere, produkcijsko osoblje, tehničare i sve one koji čine ove festivale nezaboravnima. Vaša stalna podrška znači toliko puno za nas i za cijelu festivalsku industriju. Hvala vam!

Ovo je jedna nova bitka u kojoj moramo pobijediti i iako nas virus razdvaja, glazba je ona koja će nas ponovno ujediniti.

Pazite na sebe i na druge oko vas i podržite glazbenu scenu.

Organizacijski tim Outlook i Dimensions festivala

Javi nam se!
%d blogeri kao ovaj: