Objavljeno: 11 stu, 2020
Otkrijte što vas čeka ovaj vikend u Kantuniću i na Baroneu!

Već je prošlo mjesec dana od početka tjednih druženja u Kantuniću i nedjeljom na Baroneu, kroz koje je prošlo više od dvjesto veselih i nasmijanih lica! Uz popodnevna druženja radnim danom i ovog se vikenda u Kantuniću održavaju zanimljive radionice: u petak 13. studenog radionica oslikavanja lica namijenjena djeci, pod vodstvom Nataše i Dore Divila, a već u subotu 14. studenog radionica amaterskog fotografiranja za odrasle koju će voditi Valerio Baranović. Prijave za sudjelovanje nisu potrebne, no kapacitet je ograničen, stoga dođite na vrijeme.

FACEPAINTING ZA MALE
Veseli dječji petak u Kantuniću starta u 17:30 sati, a u goste stižu Nataša i Dora Divila. One će oslikati lica malenih posjetitelja motivima koje samo dječja mašta može zamisliti i na kratko ih pretvoriti u prava mala hodajuća umjetnička djela. Dok se djeca zabavljaju, njihova pratnja može iskoristiti neke od promotivnih akcija koje su pripremili naši partneri – ugostitelji i obrtnici smješteni u staroj gradskoj jezgri.

FOTORADIONICA ZA VELIKE
Na istom mjestu u subotnje jutro u 11 sati, odrasli će od Valerija Baranovića saznati male tajne fotografskog umijeća. Kako sam kaže, ne treba vam skupa oprema, brdo objektiva, razne dodatne stvari – sve što vam je potrebno je mobitel i malo tehničkog znanja i kreative!
Kako postići kvalitetnu fotografiju koristeći mobitel i još puno korisnih savjeta naučit ćete u Kantuniću i naučeno primjeniti u kratkoj šetnji starom gradskom jezgrom.

NEDILJA ZA BARONEU
Iz grada se u nedjelju, 15. studenog, selimo na Barone gdje će djeca i roditelji ponovno doći na svoje izradom vlastitog letećeg zmaja. Pod vodstvom Tijane Mihailović zmajevi će se izrađivati od reciklažnog materijala, poput starih novina. Kada budu spremni, izrađeni zmajevi će se s Tvrđave Barone puštati u svoj prvi let nad šibenskim krovovima.

Ulaz na Tvrđavu Barone slobodan je članovima Kluba prijatelja i posjetiteljima s važećom dnevnom ulaznicom čija je cijena u zimskom razdoblju prepolovljena, a iz Tvrđave kulture poručuju da će se sva događanja održati u skladu s epidemiološkim preporukama.

Javi nam se!