Objavljeno: 22 ožu, 2020
Osam oboljelih od virusa COVID-19 na području Šibensko-kninske županije

Na području naše županije još su četiri osobe pozitivne na virus COVID-19. Ukupno je osam zaraženih osoba od kojih su četiri hospitalizirane, a četiri u samoizolaciji.

Pod zdravstvenim nadzorom je 324 osobe, pet je osoba u karanteni od kojih su dvoje  državljani RH i troje stranaca.

Još jednom podsjećamo na odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske da je od danas 22. ožujka privremeno obustavljen javni promet u trajanju od 30 dana te da su postrožene mjere zadržavanja većeg broja osoba na ulicama i drugim javnim mjestima. Također je ograničen javni prijevoz u linijskom obalnom prometu. Od danas je na snazi i nova odluka o radu trgovina, trgovine rade od 8 do 17 sati.

Od ponedjeljka, 23. ožujka 2020. godine Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije uspostavlja instrument pružanja psihološke pomoći građanstvu putem telefona tijekom radnog tjedna. Građani kojima je potrebna psihološka pomoć mogu nazvati parnim datumima na broj mobitela 091 434 1241, a neparnim datumima na broj 091 343 1305 svakog radnog dana u vremenu od 8 do 20 sati.

I dalje molimo građanstvo da se pridrža svih mjera i preporuka Stožera civilne zaštite RH, da ostanu sabrani i ne stvaraju paniku. Jedino zajedničkim snagama prebrodit ćemo ovu tešku situaciju.

Ove odluke kao i sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

Javi nam se!
%d blogeri kao ovaj: