Objavljeno: 25 sij, 2020
Opuštenim druženjem u Azimutu ‘Krka’ proslavila 35. rođendan

Zaposlenici Nacionalnog parka Krka neformalnim druženjem u šibenskom klubu Azimut proslavili su 35. rođendan te ustanove.

Kako je rekla ravnateljica Nacionalnog parka Krka, Nella Slavica, proslavu su započeli još jučer uz djecu jer su oni najbolji ambasadori očuvanja prirode, a večerašnje druženje posvećeno je svima koji su sudjelovali i koji i danas sudjeluju u očuvanju Nacionalnog parka Krka i kulturno-povijesne baštine uz obale Krke – piše šibenik.in

– Cijela će godina biti obilježena brojnim zbivanjima povodom našeg 35. rođendana, tako da u pripremi imamo predstavljanje električnih brodova, započet ćemo nove projekte među kojima je za istaknuti viseći most između dviju utvrda, posjetiteljski centri, zatim znanstveno-stručni skup u svibnju na kojem će sudjelovati velika znanstvena imena, Europski tjedan kretanja, niz je projekata pred nama – navela je ravnateljica Nacionalnog parka Krka.

Na pitanje kako bi ocijenila svoj rad na mjestu nove ravnateljice te ustanove, Slavica je kazala da ne želi govoriti o sebi te da će o njoj u konačnici govoriti rezultati i kolege.

– Svi mi, svi ravnatelji koji su prošli kroz Nacionalni park Krka, radili su s najboljom namjerom. To je kao kad odgajate dijete, svaki ravnatelj daje svoj maksimum, pa tako i ja – poručila je Slavica večeras u Azimutu.

Nacionalni park Krka povodom 35. rođendana zaljubljenike u prirodu daruje besplatnim ulazom u park do nedjelje 26. siječnja.

Jedan od najmlađih hrvatskih nacionalnih parkova proglašen je 1985. godine kako bi se zaštitile iznimne prirodne vrijednosti i bogata kulturno-povijesna baština.

– Sa svojih trideset i pet, Nacionalni park Krka u najboljim je godinama: dovoljno zreo da zna što želi i kojim putom ići, u punoj snazi i produktivnosti, a još uvijek mlad i pun poleta. U proteklih tridesetak godina Javna ustanova Nacionalni park Krka definirala je i učvrstila svoja načela, koja se temelje na zaštiti prirode, održivom razvoju i edukaciji. Važno nam je da prirodni sklad sačuvamo za buduće generacije i razvijamo se u skladu sa zahtjevima modernog vremena i potrebama drevne rijeke. Edukacija  je jedna od naših temeljnih zadaća, sadržana u svakom projektu koji kao ustanova provodimo, s posebnim naglaskom na rad s djecom – navode iz Krke povodom rođendanskog slavlja.

Foto: sibenik.in

NEW FACES 2024. – Poziv mladim glazbenim profesionalcima

NEW FACES 2024. – Poziv mladim glazbenim profesionalcima

Inicijativa New Faces objavila je svoj poziv mladim glazbenim profesionalcima (do 30 godina) za 2024. godinu. Ovogodišnja misija je otkriti i podržati deset mladih talentiranih glazbenih profesionalaca iz regije te ih tako osnažiti da svoje glazbene snove pretvore u...

Javi nam se!