Odabrane skladbe 24. Večeri dalmatinske šansone Šibenik 2021.

Written by on 17/05/2021

Poznati su izvođači i pjesme 24. Večeri dalmatinske šansone Šibenik 2021., koje će se izvesti 21. kolovoza na festivalskoj ljetnoj pozornici na Trgu Republike Hrvatske.

U jedinoj finalnoj večeri novih skladbi Šibenik 2021., festivalski žiri u sastavu Dušan Šarac, umjetnički direktor, Damir Marušić, voditelj festivalskog orkestra, Mate Anić, skladatelj i glazbenik, Dalibor Mirčeta, glazbenik i direktor festivala Branko Viljac, odabrali su 24 skladbe od 131 zaprimljenih skladbi po raspisanom natječaju.

Tako će nastupiti i debitanti, njih devet, koji će po prvi put nastupiti na festivalu, ali već od prije poznati hrvatskoj glazbenoj javnosti: Jure Brkljača, Petra Antolić, Tena Vodopija, Tedi Grubica, Noa Rupčić, Anezi, Elvis Sršen Noa, Viven Galletta i Nikša Sviličić u duetu sa Nenom Belanom.

Uz već renomirane festivalske izvođače : 4 Tenora, dalmatinsko kvarnerski vokalni kvartet u sastavu Branko Medak, Duje Stanišić, Katja Budimčić i Nika Pastuović, Zdravko Škender, Ivan Ive Županović, i Anja Viktoria Peršić, tako ćemo imati prilike čuti kantautore: Elis Lovrić, Elvisa Sršena Nou, Kristinu Boban, Lili Gee Bend, Nikšu Sviličića u duetu sa Nenom Belanom, Branimira Bubicu i klapu Sebenico, The Ljubičanstvene, Anezi, Sašu Jakelića, Tommi Mischell i gošću iz Slovenije Ninu Donelli uz pratnju klape More.

Foto: Sanja Raičković

Dakle, od ukupno 24 izvođača dvanaest je kantautora na što su organizatori posebno ponosni jer su Šibenski festival zapravo počeli i oblikovali kao festival kantautora i to već od prve godine festivala na kojem su nastupala neka od najvećih kantautorskih imena kao: Arsen Dedić, Ibrica Jusić, Kemal Monteno, Meri Cetinić, Hrvoje Hegedušić, Đani Maršan, Dražen Žanko, da bi im se potom na sljedećim festivalima pridružili pripadnici mlađe generacije: Gibonni, Neno Belan , Hari Rončević, Dean Dvornik, Dragan Lukić Luky, Goran Karan, Tedi Spalato i drugi.

Nažalost i ove godine još uvijek je upitna prva festivalska revijalna večer koja je uvijek do sada plijenila posebnu pozornost publike. I ona je za sada u planu no ovisno o epidemiološkoj situaciji vidjeti ćemo dali je održati ili ne – poručuju organizatori.

Naime, ukoliko i dalje na snazi budu sve te silne mjere predostrožnosti te da se ograniči broj gledatelja, ludost bi bila održati istu večer bilo bez publike ili uz ograničeni broj ulaznica. A najbolje se to vidjelo prošle godine kada smo u finalnoj večeri umjesto tisuću posjetitelja imali dozvolu samo za njih tristo. Ma koliko festival bio lijep i ugodan za slušanje bez publike nema onog šušura, sjaja i atmosfere koja je sastavni dio svih glazbenih zbivanja pa tako i festivala – poručuju za kraj.


Radio Šibenik – LIVE

Current track

Title

Artist