Objavljeno: 30 tra, 2021
Odaberite pješačenje u svibnju i ulaznicu za Krku platite jeftinije

U sklopu promotivne svibanjske akcije „Go and walk“, posjetitelji koji odluče pješice ući u Nacionalni park „Krka“ ostvaruju 20 % popusta na ulaznice. Akcija se odnosi na sve individualne ulaznice a traje od 1. do 31. svibnja, uključujući i Međunarodni praznik rada, 1. svibnja.

Ako na Skradinski buk odlučite doći pješačkom stazom koja do njega vodi s Lozovca ili sa Skradinskoga mosta, ulaznicu ćete moći kupiti po promotivnoj cijeni od 80 kuna. Ta ulaznica toga dana vrijedi i za sve ostale kopnene lokalitete u Parku. Za djecu do sedam godina ulaz je besplatan, a ona od sedam do osamnaest godina, koja u Park dolaze u pratnji roditelja ili staratelja, plaćaju samo 64 kune.

Ako se pak odlučite posjetiti samo lokalitet Roški slap, ulaznica za odrasle iznosit će 40 kuna, a za djecu od sedam do osamnaest godina 32 kune. Uz promotivnu svibanjsku akciju, ulaznica za manastir Krka i arheološki lokalitet Burnum iznosi 32 kune, a za djecu od sedam do osamnaest godina 24 kune.

„Go and walk“ promotivna akcija podrazumijeva ulaz i izlaz iz Parka pješice. Sve ostale usluge, kao i ulaznice za posjetitelje koji će u Park ući brodom ili autobusom, naplaćuju se prema redovitom cjeniku. Radno vrijeme Parka je od 8 do 19 sati.

„Promotivnom akcijom ‘Go and walk’ Javna ustanova ‘Nacionalni park Krka’ želi potaknuti aktivno posjećivanje Parka i korištenje poučno-pješačkih staza kako bi, kroz redukciju korištenja prijevoznih sredstava, autobusa i brodova, izravno utjecala na smanjenje emisije ugljikova oksida“, kazala je ravnateljica Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ Nella Slavica i dodala: „NP ‘Krka’ ponosni je nositelj oznake ‘Safe stay in Croatia’ te u ovim izazovnim vremenima naglašavamo važnost boravka na otvorenom, kao i korištenje pješačkih staza i biciklističkih ruta kako bi se povećala sigurnost posjetitelja Parka.“

Osim poštivanja pravila ponašanja u zaštićenim područjima, u svim zatvorenim prostorima u sustavu posjećivanja nacionalnog parka i prijevoznim sredstvima, brodovima i autobusima, obvezno je pravilno korištenje zaštitnih maski i održavanje fizičkog razmaka propisanog važećim preporukama, uz ograničenje broja posjetitelja. Od 1. travnja obvezno je korištenje zaštitnih maski i na otvorenim prostorima na kojima je povećan protok ljudi.

Na 109 km2 svoje površine, Nacionalni park „Krka“ pruža istinski doživljaj tisućljetnog suživota prirode i čovjeka pozivajući posjetitelje da otkriju sedam raskošnih slapova, jednako toliko srednjovjekovnih utvrda, samostan i manastir, povijesnu hidroelektranu, etnografsku baštinu, arheološka nalazišta i brojne životinjske i biljne endeme. Dvadeset dvije poučno-pješačke staze, duge ukupno 47 km, i vidikovci Nacionalnog parka „Krka” omogućuju istinski doživljaj prirode i njezinih očaravajućih krajolika. Ljubitelji aktivnog boravka u prirodi mogu uživati i u 470 km biciklističkih ruta u NP „Krka“, koje, obuhvaćajući njegovu cjelokupnu kulturnopovijesnu baštinu, uz rekreativnu imaju i odgojno-obrazovnu ulogu.

Sigurnost posjetitelja važna nam je, a uživanje u prirodnim vrijednostima sigurnije uz pridržavanje epidemioloških mjera!

Javi nam se!
%d blogeri kao ovaj: