Objavljeno: 14 lip, 2022
Od srijede počinju ploviti brodske linije za Martinsku i Jadriju!

I ovog ljeta Šibenčani i njihovi gosti će do Martinske i Jadrije moći brodovima gradske brodske linije. Do gradskih kupališta putnike će prevoziti brodovi Avalon i Plima od 15. lipnja do 15. rujna, a utvrđen je i vozni red za ljetnu sezonu.

Zadovoljstvo i pozitivne reakcije građana, ali i rasterećenje cestovnog prometa, glavni su razlozi zašto je Grad Šibenik i ove godine uspostavio brodske linije, koje su se pokazale i kao dobra nadopuna turističkoj ponudi grada Šibenika. Na ovaj način nastavlja se promicanje multimodalnosti putnika na području grada povezujući različite interesne točke u Šibenskom zaljevu i predstavljajući brodski prijevoz kao učinkovitu dopunu drugim oblicima prijevoza u gradu.

Ove godine provedeno je i Javno savjetovanje kojim je prihvaćen prijedlog građana da se za Jadriju doda linija u 7 sati koja će ploviti u razdoblju od 1. srpnja do 31. kolovoza.

Osim izbjegavanja gužvi na cestama, pristupačne cijene karata i brodska vožnja uz pogled na Šibenik i Kanal sv. Ante, samo su neke od prednosti brodskog prijevoza. Sudeći prema reakcijama građana proteklih godina, gradske brodske linije postaju neizostavni dio ljetne ponude grada Šibenika.

Kao i dosad, na kupanje na Martinsku može se brodom Avalon, a do Jadrije brodom Plima. Cijena karte u jednom smjeru na liniji Šibenik – Martinska iznosi 10 kuna, a povratna košta 15 kuna. Za liniju Šibenik – Jadrija karta u jednom smjeru košta 12 kuna, dok cijena povratne karte iznosi 20 kuna. Inače, djeci do šest godina za obje brodske linije osiguran je besplatan prijevoz.
Prijevoz putnika obavljat će se sedam puta dnevno (polazak – povratak) na liniji Šibenik – Martinska, a na liniji Šibenik – Jadrija devet puta (polazak – povratak) od 1. srpnja do 31. kolovoza te od 15. do 30. lipnja i od 1. do 15. rujna sedam puta.

 

Javi nam se!