Objavljeno: 6 svi, 2020
Od ponedjeljka omogućen povratak u škole za učenike nižih razreda

U proteklih desetak dana, ravnatelji i nastavnici šibenskih osnovnih škola, uz redovito održavanje online nastave, rade na pripremama za mogući povratak učenika u školske klupe od ponedjeljka, 11 svibnja. Osigurani su tehnički uvjeti za pridržavanje propisanih mjera zaštite te se intenzivno komunicira s roditeljima.

Tim povodom, gradonačelnik Šibenika Željko Burić, zajedno sa suradnicima, održao je sastanak ravnatelja osnovnih škola s područja grada Šibenika. Na samom početku, zahvalio se i čestitao prosvjetnim djelatnicima na ogromnom poslu koji obavljaju u neizvjesnoj i dosad neviđenoj situaciji.

„ Praktički preko noći, nastavnici su se prilagodili i usvojili nove vještine kako bi animirali učenike i roditelje i pružili edukaciju u novonastalim uvjetima. Cilj nam je prikupiti informacije o opremljenosti škola za rad u ovoj situaciji, interesu djece i roditelja, ali i svemu što Grad Šibenik, kao osnivač, može učiniti kako bi olakšao siguran povratak učenika u školske klupe.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić.

 

 

Ravnatelji su informirali Gradsku upravu o mogućnostima, ali i problemima koje donosi povratak djece u školske klupe. Situacija je i dalje dosta neizvjesna i preporuka je da se u školu vrate isključivo djeca čiji su roditelji zaposleni i nemaju druge mogućnosti zbrinjavanja. Roditeljima je upućena molba da detaljno pročitaju upute HZJZ, te ispune odgovarajuće obrasce prije slanja djece u školu.

„Rezultati provedenih anketa među roditeljima pokazuju iznimno mali interes. Većina djece u ponedjeljak se neće vraćati u školu, već će nastavu kao i dosad, pratiti kod kuće. Nastavu će u svim školama pohađati tek 20-ak učenika, a konačni rok za izjašnjavanje interesa roditelja je sutra do 12 sati. “, rekla je Maja Morić, predsjednica Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola, ogranak Šibensko-kninske županije.

Tijekom prva dva tjedna nastave pratit će se proces i napraviti njegova evaluacija s pedagoškog, ali i epidemijskog stajališta te će se nakon tog perioda izraditi promjena uvjeta ako bude potrebno.

Kako u ponedjeljak započinje i prihvat djece u predškolske ustanove, za sutra je, na istu temu, zakazan sastanak predstavnika Grada Šibenika s ravnateljima vrtića.

Javi nam se!
%d blogeri kao ovaj: