Objavljeno: 1 sij, 2023
Obavijest Gradskog parkinga o prelasku na euro kao zakonsko sredstvo plaćanja

Sukladno točki II. Odluke o objavi uvođenja eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj, koju je donijela Vlada Republike Hrvatske, euro postaje službena novčana jedinica i zakonsko sredstvo plaćanja na dan 1. siječnja 2023. Gradski parking d.o.o. obavezan je prilagoditi svoje poslovanje sukladno Zakonu o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj.

Gradski parking je sustav naplate parkiranja u prilagodio uvođenju eura. U razdoblju od 1.1.2023. – 15.1.2023. na većini prodajnih mjesta omogućeno je plaćanje u obje valute – euro i kuna, osim:

  1. U podzemnoj garaži „Poljana“ u razdoblju od 1.1.2023. – 4.1.2023. plaćanje parkiranja će biti moguće isključivo gotovinskim putem u valuti – kuna (HRK).

Kartično i SMS plaćanje u podzemnoj garaži neće biti moguće u navedenom periodu!

Od ponedjeljka, 5.1. sva plaćanja u podzemnoj garaži „Poljana“ će biti moguća isključivo u valuti – euro.

  1. Na parkiralištima „Izgradnja“ i „Željeznički kolodvor“, plaćanje na parkirnim automatima i automatskim blagajnama će biti moguće isključivo u valuti – euro.

  2. Na parkiralištima „Željeznički kolodvor“, „Draga“ i „Gat Krka“ – plaćanje kod kontrolora naplatničara u razdoblju od 1.1.2023.-15.1. 2023. će biti moguće u obje valute (euro i kuna).

Gradski parking d.o.o. poziva korisnike usluge parkiranja da koriste druge dostupne načine plaćanja usluge: Plaćanje SMS-om (m-parking), putem mobilne aplikacije Gradskog parkinga ili putem ePK portala Gradskog parkinga d.o.o. na linku: https://app.paydo.hr/odabir-karte/sibenik/

Novi cjenici usluga Gradskog parkinga u valuti euro

Gradski parking d.o.o. donio je cjenike usluga u valuti euro koji stupaju na snagu od 1. siječnja 2023. godine. Sve cjenike usluga prijevoza robe u staroj gradskoj jezgri, parkiranja, brodske linija 501 Brodarica-Krapanj, Odjela premještanja vozila, kolodvorskih usluga i lučkih pristojbi u valuti euro korisnici mogu pronaći na našim mrežnim stranicama: www.gradski-parking.hr.

Tako će po novom cjeniku vlasnici nepropisno parkiranih vozila koja usporavaju ili onemogućuju normalno odvijanje prometa, značajno utječu na stvaranje gužvi i ugrožavaju sigurnost sudionika u prometu, za premještanje vozila cjeniku platit će kaznu od 100 eura, a za pokušaj premještanja 50 eura.

Cijene parkiranja po zonama u zimskom razdoblju u valuti euro:

Z ona parkiranja

Jedinica

mjere

Cijena u EUR

O. zona

sat

0,80

1. zona

sat

0,80

1.+ zona

sat

0,80

2. zona

sat

0,40

A. zona

sat

0,70

A.+ zona

sat

0,70

B. zona

sat

0,66

C. zona

sat

0,80

Gradski parking je sa svoje strane poduzeo sve predradnje da prelazak na euro našim krajnjim korisnicima bude što jednostavniji, pa ipak skrećemo pažnju da prvih dana prelaska na euro, prije plaćanja usluge provjerite dostupnost usluga telekom operatera i kartičnih kuća zbog njihovih najava o dostupnosti.

Više informacija potražite na www.gradski-parking.hr

NEW FACES 2024. – Poziv mladim glazbenim profesionalcima

NEW FACES 2024. – Poziv mladim glazbenim profesionalcima

Inicijativa New Faces objavila je svoj poziv mladim glazbenim profesionalcima (do 30 godina) za 2024. godinu. Ovogodišnja misija je otkriti i podržati deset mladih talentiranih glazbenih profesionalaca iz regije te ih tako osnažiti da svoje glazbene snove pretvore u...

Javi nam se!