Objavljeno: 29 pro, 2020
Novinarka Tena Šarčević iz Petrinje: ‘Jako puno kuća je kompletno urušeno, u gradu je panika i svi su u strahu od novih potresa’

Snažan potres pogodio je Hrvatsku, epicentar potresa magnitude 6.2 je bio kod Petrinje, ali jako se osjetio u cijeloj Hrvatskoj pa tako i u Šibensko-kninskoj županiji.

Iz Petrinje nam se javila Tena Šarčević novinarka Jutarnjeg lista:

 

Prve scene iz Petrinje su strašne, pola grada je razrušeno – piše index.hr

U Petrinji je poginulo jedno dijete, potvrdio je gradonačelnik Darinko Dumbović za 24 sata. Majci čije je dijete poginulo pruža se pomoć.

“Ovo je strašno. Ima mrtvih, ima ozlijeđenih. Vidjeli smo jedno dijete da je poginulo na trgu. Centar Petrinje je uništen. Naših sedam inženjera je ostalo zatrpano u ovoj zgradi, ali smo ih uspjeli izvući. Ovo je katastrofa, šaljite svu pomoć koju imate. Šaljite nam mehanizaciju, ulice su zakrčene”, rekao je jedan od inženjera koji je otišao procjenjivati štetu. Ulice Petrinja su pune ruševina, veliki broj objekata je oštećen, a spasioci tragaju za preživjelima, javila je televizija N1.

Sve raspoložive vatrogasne ekipe iz Zagreba, na putu su prema Petrinji, gdje spasilačke službe i vatrogasci golim rukama pretražuju ruševine.

Iz jednog stambenog višekatnog objekta izvučeni su otac i dijete koji su vozilom Hitne medicinske pomoći prebačeni u bolnicu. Za sada se ne zna kakve su ozljede zadobili, ali su ih odnijeli na nosilima.

Seizmolog Krešimir Kuk izjavio je da je potres između Siska i Petrinje bio snage 6.2 Richtera i da je po oslobođenoj energiji tridesetak puta jači od onoga koji s dogodio u ožujku u Zagrebu

Naslovna fotografija: 24sata.hr

Javi nam se!
%d blogeri kao ovaj: