Objavljeno: 20 kol, 2020
Njemačka stavila našu županiju na crvenu listu

Njemačka je stavila dvije dalmatinske županije na svoju crvenu listu. Radi se o Splitsko-dalmatinskoj i Šibensko-kninskoj županiji – piše index.hr

Informaciju je objavio njemački Institut Robert Koch (RKI), ustanova koja upravlja njemačkim odgovorom na pandemiju koronavirusa.

Svi povratnici moraju na testiranje, a do rezultata testova moraju biti u karanteni

Institut Robert Koch (RKI) je na svoju listu rizičnih područja zbog povećanja broja zaraženih koronavirusom stavio i Šibensko-kninsku i Splitsko-dalmatinsku županiju. To znači da će svi povratnici u Njeačku koji su bili u tim hrvatskim županijama morati ići na obavezno testiranje, a dok ne dobiju rezutate testa moraju biti u kućnoj karanteni.

Vjerojatno je da će sada, na temelju odluke RKI, njemačko Ministarstvo vanjskih poslova izdati upozorenje za putovanje u ove područja Hrvatske. S druge strane, dijelovi Rumunjske i Luksemburga su uklonjeni s liste rizičnih područja Instituta Robert Koch.

Podsjetimo, Njemačka države ili regije u kojima je u posljednjih sedam dana bilo više od 50 novozaraženih na 100 tisuća stanovnika.

Javi nam se!
%d blogeri kao ovaj: