Objavljeno: 13 svi, 2022
Nina Kraljić u ponedjeljak u Kući umjetnosti Arsen, a do kraja svibnja čeka nas još jedan odličan koncert!

Do kraja svibnja u Kući umjetnosti Arsen čekaju nas dva vrhunska koncerta – ponedjeljak 16. svibnja rezerviran je za Ninu Kraljić, a nedjelja 29. svibnja za J.R. Augusta!

Nina Kraljić će u Arsenu svirati presjek etna s Balkana, uključujući sevdah i njezine world music singlove.

– Naravno, bit će tu i moje poznate obrade poput „Wicked game” i slično. Jako se radujem jer već dugo nisam bila u Šibeniku – poručuje glazbenica .

Kući umjetnosti Arsen Nina će dan prije, u nedjelju 15. svibnja, održati i zanimljivu samadhi radionicu zvučne kupke zajedno s Janom Malusom iz Slovenije u sklopu Streetforme, festivala uličnog plesa i eksperimentalnog kazališta.

– Dobila sam poziv da dođemo u divan Šibenik svirati zvučnu kupku i nisam pitala za točnu lokaciju već smo dogovorili datum, kad ono ispadne da je zvučna kupka na istom mjestu gdje i naš koncert- u Kući umjetnosti Arsen i to dan prije koncerta! Savršenstvo – istaknula je Nina uoči koncerta u Arsenu.

Nina Kraljić u Šibeniku u ponedjeljak predstavlja svoje novo umjetničko rađanje za koje je odabrala i novo ime – Alkonost of Balkan. Riječ je o presjeku etno i filmske glazbe s pjesmama koje označavaju novi početak stvaranja i stilskog usmjerenja prema etno i ambijentalnoj glazbi, s ciljem njegovanja kulturne baštine Hrvatske i regije.

Publiku u Arsena u ponedjeljak čeka mistično glazbeni putovanje uz Ninin moćan vokal i autentičnu interpretaciju! Ulaznica za koncert ima još, a svoju možete osigurati online i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen po cijeni od 60 kuna. Na blagajni članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava uz predočenje važeće članske iskaznice ostvaruju popust.

Koncert je sufinanciran putem Natječaja „Jer svirati se mora 2″ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.

J.R. AUGUST ZA KRAJ SVIBNJA

Svibanj u Kući umjetnosti Arsen ispraćamo u velikom stilu uz Nikolu Vranića poznatijeg kao J.R. Augusta koji definitivno spada među najznačajnije autore novije generacije.

J.R. August dolazi u Kuću umjetnosti Arsen u nedjelju 29. svibnja kada će pred šibenskom publikom predstaviti novi studijski album “Still Waters” .

Višestruki dobitnik domaćih glazbenih nagrada u Šibeniku će nastupiti u punom sastavu, a na pozornici će mu se priključiti bend i zbor.

J.R. August je vlasnik Porina za album godine, najbolji album alternativne glazbe, te novog izvođača, a zašto ga smatraju jednim od najznačajnijih domaćih autora svjetskog kalibra, provjerite u Kući umjetnosti Arsen.

Ulaznice po cijeni od 60 kuna dostupne su online i na blagajni Arsena. Na blagajni članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava uz predočenje važeće članske iskaznice ostvaruju popust pri kupnji ulaznica. Za njih je cijena 40 kuna.

NEW FACES 2024. – Poziv mladim glazbenim profesionalcima

NEW FACES 2024. – Poziv mladim glazbenim profesionalcima

Inicijativa New Faces objavila je svoj poziv mladim glazbenim profesionalcima (do 30 godina) za 2024. godinu. Ovogodišnja misija je otkriti i podržati deset mladih talentiranih glazbenih profesionalaca iz regije te ih tako osnažiti da svoje glazbene snove pretvore u...

Javi nam se!