Objavljeno: 28 tra, 2022
Neneh Cherry najavila album obrada njezinih pjesama – Sia je obradila čuvenu stvar „Manchild“

Neneh Cherry najavljuje novi projekt „The Versions“, album obrada njezinih pjesama koji će okupiti neke od najuzbudljivijih i najcjenjenijih glazbenica našeg vremena! Drugi predstavljeni singl s albuma koji se očekuje u lipnju je „Manchild“, a iza nove verzije hita iz 1989. stoji jedna od najpoznatijih kantautorica od početka nultih – Sia. „Manchild“ je odsad dostupna na svim glazbenim platformama.

The Versions“ sadrži 10 pjesama Neneh Cherry koje su obradili glazbenici osobno povezani sa Siom i njezinom glazbom:

Kada se pojavila na sceni, Neneh je odmah postala moja omiljena glazbenica. Dane sam provodila štedeći za crvene Fila tenisice i sanjareći o tome da ćemo se jednog dana sresti i upoznati. Kad sam u ranim dvadesetima vodila bitku sa svojim mentalnim zdravljem, nekako sam završila u kući Neneh i njezinog supruga gdje su se brinuli za mene kao da sam njihovo vlastito dijete. Njezin suprug – nadareni glazbeni producent i moj tadašnji mentor – bio je tu za mene i tijekom mog pokušaja samoubojstva… Pružili su mi ljubav o kojoj sam prije mogla sanjati. Vječno sam im zahvalna: otpjevala bih i abecedu da to od mene traže, otvara se Sia o svom odnosu s Neneh Cherry i njezinom obitelji.

Među ostalim glazbenicama uključenima u album nalazi se i genijalka Robyn koja se udružila s Mapei za reimaginaciju kultne pjesme „Buffalo Stance” u stilu skandinavskog popa. Intrigantna ANOHNI isporučuje neobičnu izvedbu osnažujuće pjesme „Woman”, dok londonski Greentea Peng pretvara „Buddy X” u pjesmu koja zvuči kao da je nastala u garaži. Kantautorica i pjesnikinja Jamila Woods „Kootchi” obogaćuje soul zvukom, dok glazbenica i violinistica Sudan Archives u potpunosti rekonstruira „Heart”. Seinabo Sey obradila je „Kisses On The Wind” na ‘skandinavski način’, eteričan vokal Kelsey Lu na još jednoj inačici pjesme „Manchild” vodi nas izvan ovog svijeta, Nenehina kći TYSON pripremila je senzualnu izvedbu singla „Sassy”, a Honey Dijon završava album na plesnom podiju sa svojim house remixom pjesme „Buddy X”.

Neneh Cherry nastavila je definirati i redefinirati kulturu, stil i glazbu, izdavši pet studijskih albuma. Među njima je i „Broken Politics“ iz 2018. (kojeg je producirao Four Tet), koji je zaradio brojne pohvale kritike (The Guardian, Rolling Stone, The Times…). Prije dvije godine njezin je utjecajan debitantski album „Raw Like Sushi” doživio reizdanje u svrhu proslave 30. godišnjice od originalnog izlaska izdanja. Od novijih postignuća, valja naglasiti da je Neneh u 2022. osvojila i počasnu nagradu Icon Awards na NME dodjelama nagrada.

Raspored vožnji brodova prema Jadriji i Martinskoj

Raspored vožnji brodova prema Jadriji i Martinskoj

I ovog ljeta Šibenčani i njihovi gosti će do Martinske i Jadrije moći stići brodovima gradske brodske linije. Do omiljenih gradskih kupališta putnike će prevoziti brodovi Avalon i Plima od 15. lipnja do 15. rujna, a utvrđen je i vozni red za ljetnu sezonu 2024. Upravo...

Jala Brat pozvao fanove iz Dalmacije u Šibenik!

Jala Brat pozvao fanove iz Dalmacije u Šibenik!

Manje je od mjesec i pol dana do početka glazbenog spektakla na Šubićevcu u Šibeniku. Glazbeno događanje kakvo nemamo često priliku slušati u gradu, samo što nije počelo. „Ekipa, veliki pozdrav od Jale, gledamo se 20.7. u Šibeniku! Ljubi vas brat. Vodim vam i Coru“,...

Javi nam se!