Najavljen bogat program za listopad u Kući umjetnosti Arsen

Written by on 04/10/2021

U Kući umjetnosti Arsen šibensku publiku u srijedu očekuje pretpremijerna projekcija filma ‘Plavi cvijet’ redatelja Zrinka Ogreste s početkom u 20 sati i to u sklopu cjelogodišnjeg redovnog programa art kina.

Inače, na Pulskom filmskom festivalu Plavi cvijet osvojio je Veliku zlatnu arenu za najbolji hrvatski film, Zlatne arene za najbolju režiju i najbolju žensku glavnu ulogu (Vanja Ćirić), a svoje najnovije nagrađivano ostvarenje predstavit će šibenskoj publici i redatelj osobno u razgovoru nakon filma.

Svečana projekcija Plavog cvijeta uvod je u cjelogodišnji rad kina Arsen čiji će se program sastojati od aktualnih distributerskih naslova iz niše nezavisnog igranog i dokumentarnog filma, recentnog festivalskog programa, izbora iz kinotečnog programa te matineja filmova za djecu – priopćili su organizatori.

Također, dokumentarnu sezonu u kinu Arsen otvara Agent krtica i to 9. listopada, prvi čileanski film ikad nominiran za nagradu Oscar. Premijerno prikazan na Sundanceu, uz gomilu osvojenih festivalskih nagrada diljem svijeta, film redateljice Maite Alberdi neobično je ostvarenje na granici žanrova između dokumentarca i špijunskog trilera koje će publiku natjerati na red smijeha i suza.

Istog dana publika može pogledati nježno i nostalgično ostvarenje o sredovječnom paru koji, nastojeći presresti rapidnu demenciju kod jednoga od njih, odlazi na putovanje kombijem. Film Supernova, pod redateljskom palicom britanskog glumca, redatelja i scenarista Harryja Macqueena, udružio je poznate britanske glumce Colina Firtha i Stanleyja Tuccija u gorko-slatkoj ljubavnoj drami o partnerstvu, patnji, boli i malim životnim radostima, osnaženoj nepretencioznim šarmom i humorom.

Početak redovitih nedjeljnih matineja za djecu u 11 sati označit će film Moj tata kobasica i to 10. listopada, dok nas u nedjelju, 17. listopada očekuje gostovanje zagrebačkog filmskog festivala za djecu KinoKino uz projekcije kratkih animiranih filmova iz njihovog popularnog programa Moj prvi odlazak u kino. Program je namijenjen djeci najmlađe dobi (3+), a posebno onima koji se prvi put susreću s pokretnim slikama na velikom platnu.

– Njihov dolazak obilježit ćemo i prigodnom dodjelom diploma koja će im ostati kao uspomena na prvi dolazak u Kino Arsen. Nedjelja, 24. listopada dan je za još ostvarenje namijenjeno djeci, snimljeno prema svjetskom bestselleru Giacoma Mazzariola – Moj brat lovi dinosaure. Premijerno prikazan na prestižnom filmskom festivalu u Veneciji 2019. godine, film je iduće godine osvojio Nagradu mlade publike Europske filmske akademije – kazali su.


Radio Šibenik – LIVE

Current track

Title

Artist