Objavljeno: 18 ožu, 2020
Na području Šibensko-kninske županije stanje je i dalje dobro i nema oboljelih

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije na našem području nema oboljelih od Coronavirusa.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora nalazi se 195 osoba. Od četiri osobe uzeti su uzorci koji su poslani u Kliniku za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” te se rezultati očekuju tijekom današnjeg dana.

U karanteni su i dalje dvije osobe koje su državljani Republike Hrvatske. Napominjemo kako osobe koje se nalaze u karanteni nisu oboljele već se, zbog nemogućnosti samoizolacije u vlastitom domu, preventivno nalaze u karanteni. Na području naše županije određeni su objekti za karantenu u kojima su osigurani svi uvjeti za prihvat osoba.

Od jučer su aktivirani svi stožeri civilne zaštite jedinica lokalne i regionalne samouprave  Šibensko-kninske županije.
Javne vatrogasne postrojbe s područja Šibensko-kninske županije prelaze u sistem rada 24/72 h, a svi vatrogasni zapovjednici, sukladno svojoj nadležnosti, uključeni su u rad stožera civilne zaštite jedinica lokalne samouprave.

Većina naših sugrađana pokazala je visoku razinu svijesti i odgovornosti te vjerujemo da će oni koji još ne shvaćaju ozbiljnost situacije prihvatiti upute mjerodavnih s ciljem sprječavanja širenja infekcije. Stoga ponovo ponavljamo da je prevencija ključna i apeliramo na sve građane i poslodavce da se odgovorno ponašaju i provode mjere samozaštite te se pridržavaju svih dosad donesenih uputa i preporuka. Također, apeliramo na osobe kojima je naložena samoizolacija da se strogo pridržavaju uputa koje su dobili.

Osobe koje posumnjaju da bi mogli imati COVID-19, trebaju se javiti telefonom svom liječniku obiteljske medicine. Ako njihov liječnik smatra da postoji potreba konzultacije s epidemiologom, isti će to i učiniti. Ukoliko budu ispunjeni klinički i epidemiološki kriteriji za testiranje na COVID-19, provodi se propisana procedura.

Kao zajednica, možemo pokazati odgovornost na način da ne širimo paniku i dezinformacije, kontinuirano se educiramo i vodimo brigu o higijenskim navikama.
Na snazi su i dalje mjere za smanjenje unosa bolesti u populaciju i jačanje nadzora nad širenjem koronavirusa (SARS-CoV-2) – navodi se u priopćenju Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Naslovna fotografija: pixabay.com

Javi nam se!
%d blogeri kao ovaj: