Objavljeno: 25 ožu, 2020
Murter i Betina od jutros su u karanteni! Nema novooboljelih u našoj županiji

Murter i Betina od jutros su u karanteni. Preventivna je to mjera da bi se spriječilo širenje epidemije koronavirusa koji je potvrđen kod 8 osoba sa područja Murtera . Dodatno je 67 osoba u samoizolaciji, zbog sumnje na koronavirus. Rečeno je to na konferenciji županijskog stožera civilne zaštite. Voditeljica epidemiološke službe Ankica Parat Baljkas kazala je da je proglašena karantena kako bi se utvrdio točan broj i kontakata i zaraženih. Baljkas je dodala kako se u slučaju Murtera može govoriti o lokalnoj transmisiji bolesti što opravdava mjeru karantene.

Od jutros su mjesta Murter i Betina blokirana, kazao je župan šibensko-kninski Goran Pauk te najavio kako će oni dobiti traženu trijažnu bolnicu odnosno trijažni punkt.

Pogledajte cijelu konferenciju za medije:

„Molimo sve stanovnike naselja Murter i Betina da se pridržavaju novonastale situacije kako bi se širenje virusa zaustavilo, a sve relevantne službe za pomoć stanovnicima u ovoj izvanrednoj situaciji su na terenu“, kazao je župan Goran Pauk na današnjoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

NEW FACES 2024. – Poziv mladim glazbenim profesionalcima

NEW FACES 2024. – Poziv mladim glazbenim profesionalcima

Inicijativa New Faces objavila je svoj poziv mladim glazbenim profesionalcima (do 30 godina) za 2024. godinu. Ovogodišnja misija je otkriti i podržati deset mladih talentiranih glazbenih profesionalaca iz regije te ih tako osnažiti da svoje glazbene snove pretvore u...

Javi nam se!