Objavljeno: 8 tra, 2022
Moja priča za našeg Luku: humanitarne predstave Dramskog studija „Ivana Jelić“

Nakon uspješne premijere predstave „Moja priča“, u izvedbi članova i članica Dramskog studija „Ivana Jelić“ Hrvatskog narodnog kazališta Šibenik, polaznici i polaznice ove glumačke škole izvest će i niz repriznih izdanja, a sav prihod ostvaren prodajom ulaznica namijenjen je za oporavak njihovog kolege i prijatelja Luke Škarića.

Luka je, teško ozlijeđen u prometnoj nesreći krajem prošle godine. Nakon prve, uspješne faze liječenja, sada ga čekaju operacije koje može obaviti samo u Beču. Jedna takva kirurška intervencija košta 28.000 eura. Prema procjenama liječnika bit će neophodna i druga, kako posljedice udesa ne bi ostale trajne.

Luka Škarić dugogodišnji je član Dramskog studija „Ivana Jelić“, ali i iskreni fanatik kazališta i kazališnih djelatnosti. Paralelno sa pohađanjem satova pod mentorstvom glumice i casting direktorice Oriane Kunčić i Jakova Bilića ravnatelja Hnk-a u Šibeniku, Luka je bio i dio poznatog „kičma transa“ Međunarodnog dječjeg festivala, ali i potpora mlađim ili onim polaznicima koji su se kasnije uključili u rad Studija.

Najzapaženiju ulogu Luka Škarić je ostvario u predstavi „Do kraja“, rađenoj prema motivima britanskog hit filma „Full Monty“, premijerno izvedenoj 2019. godine. Također, igrao je i sa profesionalnim glumcima i glumicama u predstavi „Čarobnjak iz Oza“ u produkciji HNK Šibenik.

Trenutni zdravstveni problemi Luku onemogućavaju u nastavku njegovog kazališnog života. Njegovi prijatelji i prijateljice iz Dramskog studija „Ivana Jelić“ će, na vlastitu inicijativu, odigrati „Moju priču“ onoliko puta koliko bude trebalo da bi se Luki osigurale operacije poslije kojih će – ne samo duhom i osmjehom, već i svim svojim kapacitetima, darom i posvećenošću – nastaviti raditi ono što voli, a kazalište je u njegovom emocionalnom sklopu itekako važno.

 

Godine pohađanja satova glume možda od svih nisu napravile buduće glumce i glumice, ali jesu dobre ljude i oni su sada spremni igrati ne za malo slave i puno pohvala, gromoglasne aplauze publike i čestitke poslije izvedbi, već za svog Luku.

Od sada imate i barcode za lakše plaćanje.
Iznos je postavljen na 100 kuna, ali svatko sebi može prilagoditi iznos koji želi, naravno.

Javi nam se!