Objavljeno: 28 srp, 2023
Mick Jagger proslavio 80. rođendan uz reizdanje albuma „Forty Licks” (The Rolling Stones)!

Jedno od najvećih imena u povijesti rock glazbe, neponovljivi Mick Jagger danas, 26. srpnja, slavi jubilarni osamdeseti rođendan, a kao poklon fanovima The Rolling Stones su odlučili plasirati reizdanje čuvenog albuma „Forty Licks”!

Novo izdanje s 40 najvećih hitova iz karijere benda koji zaslužuje pridjev legendarni, od danas je po prvi put dostupno u digitalnom obliku, dok će u petak 28. srpnja biti objavljena limitirana CD kolekcija, kao i ograničen broj crnih vinil ploča u raskošnom pakiranju.

Antologijsko izdanje donosi hitove koji su, osim što su svojevremeno vladali glazbenim top listama, utabali put novim umjetničkim standardima.
Naravno, riječ je o pjesmama kao što su „Satisfaction”, „Miss You”, „Brown Sugar”, „Paint It, Black”, „Honky Tonk Women”, „Get Off Of My Cloud” i „Angie”.

Originalno objavljena 2002. godine, kolekcija je plasirana u čast 40 godina karijere kultnog benda te predstavlja prvu sveobuhvatnu retrospektivu koja objedinjuje najznačajnije pjesme iz njihove dugogodišnje karijere. Iste godine album je prodan u 7 milijuna primjeraka te je paralelno obilježio početak svjetske turneje „Licks” koja se pretvorila u globalni spektakl s čak 117 nastupa održanih diljem svijeta, učinivši je drugom turnejom s (tada) najvećom zaradom u povijesti.

Reizdanje albuma „Forty Licks”, idealan je izbor za najvjernije fanove Stonesa, kao i za one kojima će poslužiti kao autentično rock n’ roll iskustvo i približiti esenciju onoga zbog čega je ovaj sastav stekao kultni status te nosi titulu jednog od najutjecajnijih rock bendova ikad.

Javi nam se!
%d blogeri kao ovaj: