Objavljeno: 18 ožu, 2024
Masline i klimatske promjene: U Skradinu vas čeka zanimljiva radionica o maslinarstvu

Razvojna agencija Šibensko-kninske županije u sklopu projekta EUROPE DIRECT u petak, 22. ožujka organizira zanimljivu radionicu ‘Budućnost maslinarstva u doba klimatskih promjena’. Radionica se održava u Kulturnom centru Grada Skradina s početkom u 10 sati, a sve sudionike očekuje panel rasprava, prezentacije za maslinare te terenska nastava s početkom u 12 sati u masliniku Uljare Laća s temom rezidbe, gnojidbe i cijepljenja maslina.

Cilj radionice je okupiti stručnjake iz područja maslinarstva, maslinare i udruge te jačati znanja u sektoru maslinarstva kroz konkretna znanja i primjenu u praksi, a sve u svrhu zaštite na prirodne izazove i klimatske promjene. Na radionici će sudjelovati predstavnici Instituta za jadranske kulture i meliorizaciju krša, Sveučilište u Zadru, Udruga dalmatinskih uljara, Uljara Laća i projekt menadžeri EU projekata koji su razvili nove inovativne alate za poljoprivrednike.

Na radionicu su pozvani poljoprivrednici, maslinari, vlasnici OPG-ova, udruge poljoprivrednika, zadruge, uljari, kao i svi zainteresirani građani. Program je uistinu raznolik i pokriva zanimljive teme pa je idealna prilika za razmjenu znanja i iskustva, a maslinari na jednom mjestu mogu saznati sve najnovije trendove u uzgoju maslina i naučeno primijeniti u praksi na terenskoj nastavi.
Ne propustite ovu zanimljivu radionicu koja je na rasporedu u petak, 22. ožujka u 10 sati u Kulturnom centru Grada Skradina na adresi Trg Male Gospe 3!

Javi nam se!
%d blogeri kao ovaj: