Marko Jelić je novi šibensko-kninski župan: ‘Županijska uprava jednako će se ponašati prema svima!’

Written by on 30/05/2021

Nezavisni kandidat za župana Šibensko-kninske županije Marko Jelić pobijedio je u drugom krugu lokalnih izbora HDZ-ovog kandidata Gorana Pauka koji je na čelu županije bio zadnjih 15 godina.

– Zahvaljujem se svih biračima koju su izašli na izbore. Ljudi su željeli promjenu, nakon toliko godina osjetili su da tu više nema ni vizije niti smjera za budućnost. A mi smo im ponudili ono što smo primijenili ovdje u Kninu u zadnje četiri godine. Zahvaljujem se svima i u Kninu što su izabrali Marija Ćaćića i Kristinu Perića za nastavak upravljanja gradom. Zahvaljujem se nezavisnim načelnicima Pirovca, Tribunja, Murtera, zatim i Stipi Petrini iz Primoštena. Ovo je velika stvar, imamo priliku promijeniti našu županiju, a samim tim i državu nabolje – rekao je Jelić.

Upitan što će mu biti prvi potez kad preuzme vlast u županiji, Jelić je odgovorio:

– Ono što cijelo vrijeme govorim jest da svi moramo biti jednaki, županijska uprava će, kad preuzmem dužnost, biti jednaka za sve. Jednako će se ponašati i držat će se rokova, kao što se i kninska uprava drži. Tako da svako tko dođe u županiju može očekivati jednak tretman sukladan zakonu. Drugo, sazvat ću sve načelnike i gradonačelnike, barem jednom u dva mjeseca, da zajedno koordiniramo projekte od interesa jedinica lokalne samouprave, a samim tim i županije, i da ih zajedno guramo prema državi i europskim fondovima – rekao je Jelić, koji je kazao i da je čuo da mu je Goran Pauk čestitao na pobjedi, a nije siguran da ga je nazvao jer “ima puno propuštenih poziva”.

Željko Burić, kandidati HDZ-a i HSLS-a za gradonačelnika Šibenika, osvojio je treći mandat u drugom krugu lokalnih izbora porazivši uvjerljivo SDP-ovog kandidata Tončija Restovića.

Nakon obrađenih svih biračkih mjesta, podaci DIP-a pokazuju da je Burić osvojio 4764 glasova više od Restovića (10844: 6080).

Izvor: sibenik.in


Radio Šibenik – LIVE

Current track

Title

Artist